Durandal, middeleeuwse paardenshows in Rocamadour

Velen brengen hun vakantie door in de regio Dordogne - Lot vanwege de mooie natuur, het aangename klimaat en de mooie dorpjes. In dit gedeelte van Frankrijk zijn veel dorpen ongeschonden door de geschiedenis gekomen waardoor de gebouwen van honderden jaren geleden er nog staan. Dit geeft een authentieke uitstraling aan dorpen als RocamadourDomme, Sarlat en Belvès. Als u door de smalle straatjes met de karakteristieke oude huizen loopt of het eeuwenoude dorpsplein bekijkt, dan waant u zich in de middeleeuwen. Het enige wat ontbreekt is de middeleeuwse manier van leven, de bevolking en de gevechten die er plaatsvonden. Juist dat kunt u zien bij een van de shows van Parc Durandal in Rocamadour. In Parc Durandal gaat u terug naar de Middeleeuwen. Heel het park straalt de sfeer van de middeleeuwen uit.

Parc Durandal

In Parc Durandal loopt u tussen de gekostumeerde acteurs, langs winkeltjes en middeleeuws wapentuig. Bekijk de steekspeltoernooien van de ruiters en geniet van het stuntrijden op de paarden. De paarden zijn de sterren van de show, zij hebben indrukwekkende capaciteiten en vaardigheden. Ook de acrobaten die ze berijden zijn getalenteerd en voegen een speciale flair toe aan de shows. In stijl wordt u op het park ontvangen. Een ridder te paard doet de poortdeuren open zodat u naar binnen kunt gaan voor de show. Alle shows duren ongeveer een uur. U kunt kiezen uit diverse shows en daar vooraf tickets voor bestellen.

Shows van Durandal

  • Les Lames du Temps
  • Durandal versus Excalibur
  • Jean-Pierre Cheval Fait Son Cinéma
Durandal 2 parc Rocamadour Frankrijk vakantie animatie paarden show.jpg

Durandal versus Excalibur Equestrian Show

Een van de shows is Durandal versus Excalibur, een spektakel van paardrijden, acrobatiek en humor. Over de legende van Durandal zijn verschillende versies in omloop, maar deze legende wordt nagespeeld in Parc Durandal. Het is in de tijd van Karel de Grote. Centraal staat het magische zwaard Durandal dat Karel de Grote van een engel gekregen zou hebben. Karel de Grote heeft het zwaard aan Roland gegeven. Roland was zijn neef en graaf van Bretagne en een van zijn dapperste veldheren. Roland zou in de Pyreneeën gaan vechten met de Saracenen. Omdat de soldaten van Roland zouden gaan verliezen wilde Roland het magische zwaard kapot slaan op de rotsen. Het zwaard brak niet, maar er kwam een kloof in de rotsen. Het zwaard was onverwoestbaar.

Zwaard Durandal in muur Rocamadour

Zwaard Durandal bleek onverwoestbaar. Roland vocht tot het bittere einde. Om te voorkomen dat het zwaard in handen zou komen van de vijand heeft hij volgens de legende om hulp gebeden tot de aartsengel Michaël. Daarna gooide hij het zwaard met grote krachtsinspanning weg. Op wonderbaarlijke wijze zou het zwaard honderden kilometers hebben afgelegd om uiteindelijk tegen de rotswand van het heiligdom van Rocamadour te botsen. Deze legende wordt bezongen in het “Chanson de Roland” uit de middeleeuwen en nog altijd tot de verbeelding spreekt. Als u in Rocamadour gaat kijken ziet u daar nog steeds een zwaard in de rotswand steken.

Alle leeftijden

De shows van Parc Durandal zijn van het begin tot eind adembenemend en vol spanning, voor volwassenen en kinderen. Voor alle leeftijden is het aan te bevelen. Het park doet denken aan het park Puy du Fou in de Vendée maar dan wat kleiner.

Terug naar het overzicht