Kanovaren in de Poitou – Charentes

In de Poitou – Charentes, de regio waarin ook Les Forges ligt, zijn volop mogelijk om te kanovaren. Ga samen of met uw gezin tijdens uw vakantie in Frankrijk een keer het water op en bekijk de omgeving eens van een andere kant. U komt op plekjes terecht die met de auto of de fiets niet zijn te bereiken. Vaak liggen aan de waterkant de mooiste natuurgebieden en ziet u een grote diversiteit aan flora en fauna. De omgeving is glooiend, dat houdt in dat de rivier die altijd langs het laagste punt gaat, kronkelend door het landschap gaat. En dat maakt het nu juist zo mooi, want na iedere bocht heeft u weer een nieuw uitzicht. De natuurlijke loop van een rivier maakt het kanovaren ook op een andere manier aantrekkelijk, want in de bochten of als de rivier zich versmalt stroomt het water sneller en zult u alert moeten blijven om de juiste koers te blijven varen.

Kanovaren op de Vonne, Thouet, Vienne of andere rivieren

In de regio van uw vakantiepark zijn diverse rivieren waarop u kunt kanovaren. De meeste rivieren stromen van oost naar west, af en toe ook naar het noorden en een enkele keer naar het zuiden, maar in alle gevallen gaan ze uiteindelijk richting het westen om uit te komen in de Atlantische Oceaan. In de Poitou – Charentes zijn het vooral de rivieren de Vonne, de Thouet en de Vienne waarop met kano’s wordt gevaren.

Rivieren

  • Vonne
  • Thouet
  • Vienne

Relaxed kanovaren tijdens de vakantie

Kanovaren gaat met de stroom mee, dus zult u altijd in het oosten beginnen en ergens in het westen stoppen. De verhuurbedrijven houden hier rekening mee en brengen u en uw kano eerst richting het oosten waarna u richting het westen peddelt, of u begint direct met varen en het verhuurbedrijf brengt u weer terug naar uw opstapplaats. Omdat u met de stroom meevaart hoeft u niet hard te peddelen, het gaat heel relaxed. U heeft volop de tijd om de omgeving om u heen te bekijken, kanovaren tijdens de vakantie is echt genieten! Zorgt u er wel voor dat u de zonnebrandcrème meeneemt of uw shirt aan laat, op het water verbrandt u snel.

Kano varen 14 vakantie Frankrijk Poitou charentes forges villa luxe vonne.jpg

Toeristische dorpjes langs de rivier

Tijdens uw tocht over het water komt u langs toeristische dorpjes. Als u op de Vonne vaart heeft u in het oosten het plaatsje Vivonne en als u verder stroomafwaarts gaat komt u langs Lusignan, Jazeneuil, Curzay-sur-Vonne en Sanxay. Even voorbij Sanxay is de bekende plaats met Romeinse opgravingen. Als u op de kaart kijkt, ziet u de strategische ligging aan de rivier van dit Romeinse bouwwerk.

Pauze tijdens de kanotocht

Als u langs de dorpjes vaart is er meestal wel een mogelijkheid om even te stoppen en een pauze te nemen. Aan het water zijn vaak gezellige terrasjes met kleurrijke parasols die u uitnodigen om wat te drinken. Loopt u ook even door het dorp, bekijk de winkeltjes en zorg ervoor dat u weer voldoende water bij u heeft als u uw tocht gaat vervolgen. Hoe gezellig een dorpje ook is, houdt uw tijd in de gaten want u bent nog niet op uw eindpunt.

Terug naar het overzicht