Boomklimparcours en andere sportieve activiteiten

In de omgeving van uw vakantiehuis in Les Forges zijn diverse boomklimparcoursen. Voor jong en oud is het leuk om tijdens de vakantie in Frankrijk een dag actief bezig te zijn. U kunt het uzelf zo moeilijk en uitdagend mogelijk maken want er zijn verschillende parcoursen die u kunt kiezen. Begint u bij het gele of groene parcours of durft u direct al het rode of zwarte parcours te gaan? In alle gevallen staat veiligheid voorop en wordt u begeleid door professionele instructeurs. Zij zorgen ervoor dat u het veiligheidsvest goed aantrekt en dat deze op de juiste manier is vastgemaakt. Vervolgens krijgt u een uitleg waar u op moet letten en worden de risico’s beschreven. Zorg er altijd voor dat u goed vast zit aan de kabels als u van de ene boom naar de andere gaat, dan kan er in principe niets gebeuren. Een leuke activiteit om samen met het gezin te doen.

Funforest, Parc Aventure, Accrobranche of Defiplanet

De parken waar een boomklimparcours is hebben verschillende namen zoals Parc Aventure, Accrobranche of Funforest. Vaak zijn er meer dingen te doen dan alleen een boomklimparcours. In sommige parken zijn klimwanden waar u naar boven kunt klimmen en is er ook een terrein voor paintball. Met uw gezin of een groep vrienden kunt u hier de strijd met elkaar aangaan. Voor wie het wat rustiger aan wil doen zijn er soms mogelijkheden voor een spelletje midgetgolf. Er zijn enkele parken vlakbij Poitiers zoals Funforest of Parc Aventure en Salle d’escalade. Défiplanet ligt iets ten zuiden van Poitiers en heeft ook een pretpark. Ten noordwesten van Parthenay ligt Parc Aventure 79.

Boomklimparcoursen

  • Funforest - Poitiers
  • Parc Aventure 86 – Poitiers
  • Salle d’escalade – Poitiers
  • Défiplanet – Dienne
  • Parc Aventure 79 - Chantemerle
Accrobranche 16 Funforest parc aventure poitiers vakantie frankrijk forges kinderen.jpg

Klimparcoursen op verschillende hoogtes

De boomklimparcoursen verschillen van hoogte. Voor de kleine kinderen is er een parcours vlak boven de grond op een hoogte van een halve meter. Uiteraard zijn de kinderen ook met een veiligheidsvest bevestigd aan de kabel dus kan er weinig gebeuren. Voor de oudere kinderen zijn de parcoursen wat hoger in de bomen en hebben de parcoursen meer uitdagingen. Volwassen nemen de hoogste parcoursen, deze gaan langs de toppen van de bomen en hebben een behoorlijke hoogte. Het voordeel is dat u onderweg regelmatig mooie uitzichten heeft.

Klimmen in de nacht

In Funforest kunt u terecht voor een extra sensatie: klimmen in de nacht. Het is een bijzondere ervaring om in het donker het parcours af te leggen. Bij een heldere maan kunt u misschien nog vaag iets zien, maar anders moet u het vooral hebben van uw gevoel. Klimmen in het donker de boom in en ga van de ene top naar de andere. Helemaal spannend is het om met de kabelbaan te gaan. U weet niet waar het eindpunt is en hoort allerlei geluiden om u heen die u overdag niet heeft. Vooral voor de oudere jeugd en volwassenen is dit een leuke uitdaging.

Terug naar het overzicht