Schapen- en recreatiepark - Vasles

Vlakbij Les Forges ligt het recreatiepark 'Mouton Village', in het charmante dorpje Vasles. In het mooie Franse landschap, ver weg van alle drukte, strekt het park zich uit over 6 ha. Het is beplant met een grote verscheidenheid aan bomen en struiken. U kunt hier vrij rondwandelen en genieten. Ook de jonge kinderen komen hier volop aan hun trekken.

De herder in Mouton Village

U treedt in de voetsporen van Nicolas en zijn grootvader, de herder. Zij vertellen u de geheimen van wat u voor ogen ziet. Alvast een paar hoogtepunten van uw bezoek; kijk 's morgens hoe een herdershond te werk gaat of naar het scheren van schapen. 's Middags mag u erbij zijn als de lammetjes de fles krijgen. In een yurt (Mongoolse nomadentent) is een foto-expositie.

Faciliteiten

Op het park dat goed toegankelijk is voor gehandicapten zijn speelvoorzieningen voor kinderen, een restaurant, speelwei, picknick gelegenheid, bewegwijzerde wandelpaden, diverse sportvoorzieningen.

Dorp Vasles

Breng ook een bezoek aan de gezellige boetiek in het dorp, op slechts 300 m van het park. U vindt daar lokale producten aan, duurzame kwaliteitsproducten, gadgets en handwerk.

Terug naar het overzicht