Wijnkastelen Cahors

Het vakantiepark ligt middenin een wijnregio. Het is de regio van de Cahorswijnen. Als u door de streek rijdt wisselen de mooi aangelegde wijngaarden zich af. Vaak zijn het prachtige vergezichten die u tegen komt. Tussen de wijngaarden liggen de wijnhuizen of wijnkastelen. Aan de naam al goed te herkennen : Château, gevolgd door een naam. 

Degustation - wijnproeverij

Langs de weg ziet u bij een aantrekkelijk wijnchâteau soms het bordje ‘degustation’ staan. Dan moet u zeker even stoppen en naar binnen gaan. Daar is namelijk een wijnproeverij. Niet dat daar altijd georganiseerde proeverijen zijn, maar de eigenaar laat u van de verschillende soorten wijnen wat proeven zodat u een keus kunt maken en van de lekkerste wijn een paar flessen kunt kopen.

Château de vin

In de nabije omgeving zijn enkele châteaux die we kunnen aanbevelen om een keer te bezoeken :
 
Wijnkasteel Château Latuc in Mauroux
Dit wijnkasteel staat bekend om zijn goede kwaliteitswijnen. De familie Meyan, eigenaar van het Château Latuc, won twee gouden medailles bij een grote wedstrijd in Frankrijk. De wijnen van Château Latuc werden geselecteerd door de Guide Hachette en Hugh Johnson, bekende namen in de wijnwereld.
 
Wijnkasteel Château Lacapelle-Cabanac in Lacapelle-Cabanac
Dit château heeft zachte, smakelijke wijnen. De druiven worden biologisch verbouwd. Ook dit château legt zich voornamelijk toe op de Cahorswijnen en de Côtes du Lot wijnen.
 
Wijnkasteel Château Nozières in Vire-sur-Lot
Château Nozières is een familiebedrijf in het centrum van Vire-sur-Lot. Dit plaatsje ligt in het centrum van de wijnstreek AOP Cahors. Nozières heeft smakelijke, aromatische rosewijnen, aromatische witte wijnen en natuurlijk verschillende rode Cahors wijnen.
 
Wijnkasteel Château Laur in Floressas
Château Laur maakt al jarenlang op authentieke wijze zijn wijn. Respect voor de natuur en het milieu staan hoog in het vaandel bij dit château. De Familie Laur heeft haar eigen aanvullende kwaliteitregels opgesteld om de kwaliteit van de wijnen op het huidige hoge niveau te houden.
 
Wijnkasteel Château Haut Monplaisir in Lacapelle-Cabanac
Alle wijngaarden van Château Haut Monplaisir zijn biologisch. Steeds vaker wordt deze eis door de afnemer gesteld en hij is ook bereid er een hogere prijs voor te betalen. De bekende rode en witte wijnen worden hier verbouwd.

Terug naar het overzicht