Luchtballonnen - Rocamadour

Het luchtballonnenfestival in Rocamadour is een jaarlijks terugkerend evenement dat in het laatste weekend in september plaats vindt. De lucht boven Rocamadour en de Canyon de l'Alzou is dan vol met meer dan 30 heteluchtballonnen in allerlei soorten en maten, strip- en Disneyfiguren, voertuigen, gebouwen etc.

Programma

Op zowel de zaterdag als de zondag is er veel georganiseerd in en rond Rocamadour. Meer dan 20.000 Fransen en toeristen komen er ieder jaar naar toe om van dit schouwspel te genieten. U kunt kiezen uit diverse hellingen van de vallei om te kijken. Een positie met zicht op Rocamadour is een hele mooie.

Extra activiteiten

Rond het evenement is veel georganiseerd. Er is een gezellige markt en er worden allerlei demonstraties gegevens. In 2015 gaf La Patrouille de France, het stuntteam van de Franse luchtmacht, een mooie show. 's Avonds is er een afsluitend vuurwerk in Rocamadour zodat de gebouwen prachtig verlicht worden.

Informatie

Er is een uitgebreide site beschikbaar met allerlei informatie over het evenement. Tevens staat daar alle informatie op waar u kunt parkeren en waar de plekken met het beste uitzicht zijn. Een video en tientallen foto's van de luchtballonnen (overdag én in het donker) en het afsluitende vuurwerk geven een goede indruk van het evenement.

Terug naar het overzicht