Collonges-la-Rouge

Collonges la Rouge is één van Les plus Beaux Villages de France. Het was de burgemeester van dit dorp die besloot een stichting op te richten om de mooiste dorpen van Frankrijk te kiezen. Bijna alle gebouwen in Collonges la Rouge zijn opgetrokken uit rood zandsteen wat een eigen sfeer geeft aan dit mooie Franse dorp.
Bij mooi weer heeft Collonges la Rouge genoeg terrasjes waar het goed toeven is. Vooral de restaurantjes met een terras dat niet direct aan de openbare weg ligt zijn aantrekkelijk.

Geschiedenis Collonges La Rouge

In de achtste eeuw is het dorp ontstaan, rond een priorij (dependance van een klooster). Rond de dertiende eeuw kreeg de priorij van Collonges la Rouge diverse voorrechten van de burggraaf van Turenne.
In de late middeleeuwen ontwikkelde Collonges zich tot een soort vakantieplaats. De welgestelden rond de burggraaf vonden het een goede plek om ’s zomers te verblijven. Mooie verblijven werden gebouwd, waarvan de huizen en de kleine kastelen in dit dorpje getuigen zijn. Bezoek Castel de Vassinhac eens. Het kasteel heeft mooie torentjes en is bedoeld als paleis.

Sfeer

Loop het dorp eens rustig door en u ziet hier en daar de overblijfselen van de muur die de priorij heeft beschermd tegen gevaren van buitenaf; een aantal poorten en af en toe een toren. Samen met de mooie huizen geven de muren het dorp een intieme en charmante uitstraling. In de straatjes zijn winkeltjes en een galerie te vinden.

Terug naar het overzicht