Les Jardins du manoir d'Eyrignac

De tuinen van Eyrignac in Salignac liggen in het hart van de Perigord bij Sarlat. Deze schitterend aangelegde tuinen rond een oud manoir zijn échte Franse tuinen met een mooie indeling en in strakke, geometrische vormen. Het geheel bestaat voornamelijk uit niet-bladverliezende planten als taxus, buxus, haagbeuk en cipressen. Hierdoor is het park het gehele jaar door te bezoeken.

Geschiedenis Les jardins du manoir d'Eyrignac

Deze tuin van Eyrignac wordt tot de mooiste van Frankrijk gerekend. In de achttiende eeuw werd de tuin aangelegd en in de negentiende eeuw heraangelegd in Engelse stijl. Dat was toen de mode. In 1960 echter besloot de eigenaar de tuin te herstellen in haar oorspronkelijke staat. Dat kon via manuscripten en tekeningen die hij vond. De tuin heeft drie sterren gekregen in de Groene Gids van Michelin.

Reviews

De reacties op de diverse beoordelingssites zijn zeer lovend:

  • Deze tuin is één van de hoogtepunten in de omgeving en een mooie afwisseling met de kastelen en vestingen uit de streek.
  • Het is een bezoek waard. Prachtig onderhouden. Ook een restaurant aanwezig voor een lunch. Je kan van alles rustig genieten.
  • Deze tuin biedt op een relatief kleine oppervlakte een enorme veelzijdigheid aan tuinelementen. Enerzijds is het snoeiwerk imposant, anderzijds zijn er ontelbare verborgen hoekjes te ontdekken en prachtige dieptezichten door de tuin verspreid. Het is hoofdzakelijk een vormentuin, verwacht dus geen veelheid aan bloemen; enkel enkele specifieke tuinkamers werden met bloemen aangekleed.
  • Wij bezochten de tuin met 2 kids (3j en 6j) en ook zij vonden het bezoek heel leuk. Een extra impuls voor de al wat oudere kids vanaf 6 jaar is een soort van zoektocht die de kids door de tuin heen op basis van vragen kunnen oplossen. Aan het einde krijgen ze dan een verrassing in de boetiek. Vraag hier zeker naar bij het kopen van je ticket!
Terug naar het overzicht