Toeristentrein in de Var – Provence

In de vakantieperiode een tocht met een toeristentrein maken is altijd leuk. Samen of met het gezin genieten van de mooie omgeving. De trein gaat met een langzaam tempo van 40 km/h door het landschap. Na iedere bocht is het landschap weer anders en kunt u genieten van de mooie uitzichten.

Ontdek de Provence Verte in Frankrijk

Op een spoorbaan die niet meer in gebruik is, rijdt de toeristentrein. Het toeristische deel van de spoorlijn is tussen de plaatsen Carnoules en Brignoles, een traject van ongeveer 24 km. Vanuit Brignoles gaat de spoorbaan verder naar St. Maximin. De trein doet er ongeveer 1,5 uur over om van Carnoules naar Brignoles te rijden. Daarnaast nog de tijd dat de trein stopt op de stations. De treinstellen zijn origineel en komen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Station Sainte-Anastasie sur Issole

De trein vertrekt vanuit Carnoules en gaat dan omhoog richting Besse sur Issole. Voorbij Besse steekt de trien de rivier de Issole over op een klein viaduct met 3 bogen. Vervolgens gaat de reis verder naar station St. Anastasie. Bij dit station is een museum over de trein. Ook zijn er leuke winkeltjes waar u souvenirs kunt kopen en allerlei Provençaalse streekproducten: wijnen van Besse sur Issole, jam van St. Anastasie en “Camps la Source honing”. Langs de rivier de Issole kunt u picknicken. In het dorpje dat op loopafstand ligt zijn diverse restaurants.

Van St. Anastasie naar Brignoles

Vanuit St. Anastasie gaat de trein richting Brignoles. U ziet de ruïnes van een Middeleeuws kasteel. Daarna gaat de trein verder omhoog richting het plateau “Camps la source”. Dit is het hoogste punt tussen Carnoules en Brignoles. Op het moment dat de trein gaat dalen heeft u een prachtig uitzicht op het dorp Camps la source. Voordat de trein aankomt in Brignoles rijdt u door het dorp La Celle. Dit dorp is bekend vanwege de beroemde abdij in die plaats.

Praktische informatie treinreis

De trein rijdt in het hoogseizoen vrijwel alle dagen. Buiten het hoogseizoen van april tot oktober alleen in de weekenden. De trein rijdt in het hoogseizoen enkele dagen van de week 2 x per dag, ’s morgens en ’s middags. Het is dus mogelijk om met de ochtendtrein naar Brignoles te rijden en daar uit te stappen. U blijft dan een paar uur in Brignoles om de plaats te bekijken en gaat vervolgens in de middag weer terug naar Carnoules. In de trein is een klein restaurant waar u eten en drinken kunt bestellen. De kosten zijn ongeveer € 11 voor een volwassenen en € 6 voor een kind.

Terug naar het overzicht