Dierentuin Zoo Bassin d’Arcachon in Aquitaine

Voor jong en oud is een bezoek aan een dierentuin altijd leuk. Grote olifanten, sterke leeuwen, apen die in de bomen klauteren, het blijft indrukwekkend. Ten zuiden van het Bassin van Arcachon in La Teste-de-Buch ligt een mooi dierenpark met meer dan 800 dieren. Het is een van de grootste dierentuinen van Frankrijk.

Met de kinderen in de vakantie naar de dierentuin

Het is zeker voor de kinderen erg leuk om te kijken naar de dieren. Beren, tijgers, kleine panda’s, giraffen, toekans en andere dieren zorgen voor een onvergetelijke dag in de vakantie. Tijdens de voeren van de dieren geven de medewerkers van de dierentuin uitleg. De voedertijden staan aangegeven in het park. Er zijn voor kinderen speciale mogelijkheden om de dierenverzorgers te helpen.

Unieke brug over de leeuwen

Over het verblijf van de leeuwen is een brug gebouwd. Dit is uniek in heel Europa. U kunt in alle veiligheid langs de leeuwen wandelen en ze van dichtbij bekijken. De oudere leeuwen lopen rustig voorbij, de jonge leeuwen zijn aan het spelen. Het is uniek om dit alles van dichtbij mee te kunnen maken.

Verzorging van de dieren

Op het park is een dierenarts aanwezig die zorgt voor de gezondheid van de dieren. Er is zelfs een operatiekamer, digitale röntgenapparatuur en echografieapparatuur, een autopsieruimte en een centrum waar de dieren in quarantaine kunnen verblijven.

Restaurant in het dierenpark

In het park is een restaurant waar u eten en drinken kunt kopen: broodjes, patat, ijsjes en gekoelde dranken. U kunt uiteraard ook zelf eten en drinken meenemen. In het park zijn veel bankjes en picknickplaatsen. In de schaduw van de bomen kunt u hier zitten.

Praktische informatie

In het park is een boetiek waar allerlei producten te koop zijn: knuffels, pennen, petten en andere souvenirs.

De toegangsprijs is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar ongeveer € 24. Voor kinderen jonger dan 12 jaar ca. € 17.

Zoo du Bassin d’Arcachon
Route de Cazaux
33260 La Teste de Buch
www.zoodubassindarcachon.com

Reviews:

Gezellige dierentuin in een mooie omgeving. In een uur of 3 wandel je door het park. De ingang van het park is wat eenvoudig. De dierentuin wordt echter steeds imposanter hoe verder je wandelt.

We hebben met onze 2 kinderen van 5 en 8 jaar een fijne dag gehad in de dierentuin. Het park is mooi aangelegd en er zijn heel veel soorten dieren.

Terug naar het overzicht