Parasailing in de Provence, Languedoc en Aquitaine

Langs de kust van de Atlantische zee en Middellandse zee in Frankrijk zijn volop mogelijkheden tot watersport. Vanaf de Côte d’Azur en de Provence tot aan de Languedoc, en van La Rochelle tot Biarritz, kunt u in vrijwel iedere plaats zwemmen, duiken, zeilen, jetskiën en rondvaarten maken. In enkele plaatsen kunt u ook parasailen. Een sport waarbij u voldoende adrenaline moet hebben.

Parasailing tijdens uw vakantie

Deze vorm van watersport bestaat nog niet zo lang. In plaatsen als Argeles sur mer, Beziers, Frejus, Bandol, St. Cyr sur mer, Cavalaire sur mer, Saint Raphael en Arcachon is het mogelijk. U gaat met een groep mee aan boord van een speedboot. De veiligheidsvesten worden aangetrokken en u krijgt een uitgebreide instructie.
Op de achterzijde van de boot is een plat dek. Daar moet u gaan staan, vaak met twee personen. Terwijl de boot sneller gaat varen wordt aan de achterzijde een parachute opgelaten. De parachute zit met een stevige kabel vast aan een katrol op de boot. Enkele meters onder de parachute worden de parasailers vastgemaakt.
De boot gaat nog sneller varen en langzaam wordt de kabel van de katrol afgewikkeld. Door de snelheid van de boot gaat de parachute steeds verder de lucht in en de parasailers gaan mee omhoog.

Uitzicht over de Middellandse zee

Hoe harder de boot vaart, hoe hoger u komt. Uiteindelijk zult u ongeveer 50m boven het water zijn. U zweeft rustig onder de parachute en hebt een schitterend uitzicht. Omdat u op gelijke hoogte blijft zweven heeft u ook geen last van duizeligheid. Om u heen ziet u de zee en de boten varen onder u. Het zijn vanaf deze hoogte kleine bootjes geworden. Zo ver als u kunt kijken ziet u de mooie stranden met kleurige parasols. Af en toe is er een toeristische badplaats. Kijkt u verder om u heen dan ziet u dat u een heel eind landinwaarts kunt kijken, soms wel kilometers ver.
Na ongeveer 10 minuten wordt de kabel weer ingehaald en zult u na enkele ogenblikken weer veilig op het achterdek van de boot staan. Een spectaculaire ervaring rijker!

Veiligheid van parasailing

Bij dit soort sporten komt altijd de vraag naar voren of het wel veilig is. Er zijn echter geen grotere risico’s aan parasailing, dan aan de meeste andere sporten. Ervaren instructeurs, die hun diploma’s hebben, zullen u begeleiden. De boten met de kabel en de parachute worden dagelijks meerdere keren gecontroleerd. De veiligheid staat voorop!

Terug naar het overzicht