Dierentuin Fauverie op de Mont Faron in Toulon

Bovenop de berg “Mont Faron” in Toulon ligt de dierentuin “Fauverie”. Het is een eenvoudige dierentuin die gespecialiseerd is in katachtige diersoorten. Het park heeft als doel om diverse diersoorten voor uitsterving te beschermen.

Bezoek de Mont Faron tijdens uw vakantie

De Mont Faron ligt in het zuiden van Frankrijk, ten noorden van Toulon. Toulon ligt tussen de Middellandse zee en de berg in. Vanaf de berg heeft u een schitterend uitzicht over Toulon en de kustregio. Met een kabelbaan kunt u omhoog naar de top van de berg. Daar is ook een restaurant waar u met een kop koffie of tijdens de lunch kunt genieten van de omgeving. Op de berg zijn diverse wandelroutes door de mooie natuur. Er is ook een museum over de Tweede Wereldoorlog op de berg. Hier krijgt u informatie over de landing van de geallieerden in de Provence. De haven van Toulon heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld. Op een ander deel van de berg is de dierentuin gesitueerd.

Dierentuin met vooral katachtigen

De dierentuin op de Mont Faron is gespecialiseerd in katachtige diersoorten. Daarnaast zijn er nog wel enkele andere diersoorten maar dat zijn er niet veel. In de dierentuin is een onderzoekscentrum dat zich toelegt op het onderzoeken van de voortplanting van de katachtige diersoorten. Er wordt onderzoek gedaan naar geboorteprogramma’s en de gezondheid van deze diersoorten.

In het park zijn tijgers, lynxen, poema’s, jaguars, panters, leeuwen, moeraskatten. Maar ook wolven, wasberen, bavianen en hyena’s. Op diverse momenten van de dag worden de dieren gevoerd. De kinderen mogen helpen met het voeren.

Eten & drinken

Op het park is een restaurant. Hier kunt u terecht voor eenvoudige maaltijden en koude en warme dranken. Bij het restaurant en door het park zijn bankjes en picknicktafels. Buiten het park, op de berg zijn nog meer restaurants. Bij het restaurant op het park is ook een souvenirwinkel.

De toegangsprijs voor een volwassene is ca. € 10 en voor kinderen ca. € 6.

Terug naar het overzicht