Herfst in Frankrijk, verken de omgeving lopend of op de fiets


wandelen frankrijk herfst senioren bergen provence languedoc wijngaarden bos.jpg

Is de herfst ook uw lievelingsseizoen? De herfst is een prachtig seizoen en vooral kleurrijk en veelzijdig. In Frankrijk is dit seizoen erg mooi en divers. Paddestoelen schieten uit de grond en de druiven worden geoogst. Uiteraard is er kans op ochtendmist waar de zon dan bovenuit klimt waarna het een dag wordt met prachtig (nazomer)weer. Als u dit met eigen ogen wilt zien, bevelen wij een fietsvakantie aan. Stap vanaf uw vakantiehuis op de fiets of rijd eerst een klein stukje met de auto en ontdek Frankrijk in de herfst.

Voordelen van de herfst

Er zijn diverse voordelen te noemen waarom u juist in de nazomer of herfst Frankrijk moet bezoeken. Het hoogseizoen is dan voorbij. Dus uw vakantie is voordeliger. Ook de drukte is afgenomen zodat u in alle rust van populaire toeristische bezienswaardigheden en activiteiten kunt genieten. Overdag zijn de temperaturen nog heerlijk om te gaan fietsen en de omgeving te verkennen of om andere activiteiten te ondernemen. Het is niet te warm en ook niet te koud. De vele zonuren zorgen er bovendien voor dat uw al opgedane bruine kleurtje net nog even langer vasthoudt.  

De Dordogne, Ariège, Poitou-Charentes of toch de Provence?

Waarom deze regio’s, vraagt u zich wellicht af? Dit zijn de regio’s waar onze vakantieparken zich bevinden. De parken liggen in het midden, westen en zuiden van Frankrijk in een rustige omgeving met prachtige uitzichten. De regio’s zijn zonzeker en de temperaturen zijn er nog zomers, tot wel 25 graden. In een vakantiehuis geniet u van alle gemakken en comfort. Als het wat koud wordt ’s avonds zit u aangenaam binnen of onder de overkapping op het terras. Kortom, dit zijn heerlijke regio’s waar u optimaal kunt genieten van de Franse herfst.

Verken de omgeving wandelend of op de fiets

Frankrijk kent een enorme variatie in landschappen. Iedere regio ziet er weer anders uit.

De parken in de Dordogne / Lot

Kenmerkend voor de Dordogne zijn onder andere de walnotenplantages. In de herfst worden deze geoogst en vinden er ook diverse festiviteiten plaats. Een kleurrijke natuur, rust, kastanjes, (eetbare) paddestoelen, burlende herten en opdoemende ochtendmist in een heuvelachtig landschap is wat u kan tegenkomen in de Dordogne. Heerlijk om doorheen te lopen. Er zijn ook speciale fietsroutes langs de rivieren de Lot en de Dordogne.

Meer informatie over de Dordogne / Lot

De parken in de Poitou-Charentes

In Poitou-Charentes kunt u ook heel goed fietsen. Met meer dan 1000 km fietspad is er altijd een veilige en mooie route om uit te stippelen. Ontdek hier bijvoorbeeld de Atlantische Kust met La Rochelle en het eiland Ile de Ré, de Cognacstreek of fiets de kastelenroute.

Meer informatie over de Poitou - Charentes

Het park in de Languedoc / Aude

In de Aude, die echt al behoorlijk heuvelachtig is, kunt u langs de Katharen-kastelen fietsen en vele overblijfselen uit de oudheid bewonderen. Een bezoek aan het karakteristieke Mirepoix hoort zeker op het vakantieprogramma thuis.

Meer informatie over de Languedoc

De parken in de Provence

Ook de Provence en de Côte d’Azur zijn prachtig om op de fiets te gaan verkennen. Er zijn speciale routes langs de Middellandse zee, de Calanques en toeristische plaatsen als Cassis, La Ciotat en Bandol.

Meer informatie over de Provence

Nog meer tips

In iedere regio zijn er nog wijngaarden open waar u alles kunt leren over wijn of kunt deelnemen aan een proeverij. U kunt ook naar de plaatselijke markt en typische streekproducten kopen. Maak kennis met de regionale keukens, de uitgestrekte natuur, pak een terrasje en bezoek pittoreske dorpjes en stadjes. Als u op zoek bent naar leuke tips of een fietsroute kunt u aan de beheerder van het park ook om meer informatie vragen. Hij kent de omgeving als geen ander.

Vakantiehuizen van FranceComfort

FranceComfort beheert en verhuurt in Frankrijk vakantieparken die net wat meer comfort hebben dan gemiddeld. De vakantiehuizen liggen in de Provence, Dordogne, de Languedoc en de Poitou-Charentes en zijn voorzien van alle luxe en comfort. De vakantieparken hebben veelal een zwembad, restaurant, wifi, tennis, speeltuin en animatie en receptie met medewerkers die Nederlands en Engels spreken.

Bekijk ons aanbod met luxe vakantiewoningen