Sportieve activiteiten

In de vakantie komt u toe aan dingen waar u thuis soms geen tijd voor heeft. Sommigen genieten van het zwembad, anderen gaan zonnen, een volgende gaat in alle rust een boek lezen of slentert door leuke toeristische dorpjes. Er is ook een groep die er van houdt om juist actief bezig te zijn met sportieve activiteiten. Op het park of in de directe omgeving zijn daarvoor volop mogelijkheden.

Fietsen

De zuidelijke Dordogne - Lot regio is een prachtige streek om te fietsen. Er zijn veel plaatsen waar weinig hoogteverschil is, zoals in het dal van de Lot of langs de wijngaarden. U komt langs leuke dorpjes en kastelen en na iedere bocht heeft u weer een ander mooi uitzicht.

Wandelen

Vanuit het park kunt u mooie wandelingen maken, maar u kunt ook eerst een stukje rijden en dan gaan wandelen. De natuur is enorm gevarieerd, heuvels, wijngaarden, bossen, langs rivieren en beekjes. Er zijn routes uitgezet die u kunt lopen zodat u langs al de mooie plekjes in de omgeving komt.

Kanovaren

Een populaire sport in de omgeving van het park is kanovaren. Op de rivieren de Dordogne en de Lot wordt dit volop gedaan. U kunt zelfs hele dagtochten maken. Vanaf het water ziet u de omgeving weer op een andere manier en na iedere bocht verschijnt er weer een ander kasteeltje.

Ballonvaart

Een tocht met een luchtballon is een geweldige ervaring, zeker in Frankrijk. Tijdens uw vakantie kunt u op deze manier de Dordogne Lot regio op een andere manier bekijken. Geniet van de stilte en de spectaculaire uitzichten. Een tocht in de avond is mooi, maar volgens deskundigen is het 's ochtends nog mooier als de nevel nog in de valleien hangt en de zon langzaam op komt. Op diverse plekken in de regio worden vluchten aangeboden.

Golf

Golfen tijdens uw vakantie, speel uw favoriete sport ook in Frankrijk. In de omgeving van het park zijn diverse golfbanen. Waar gaat u voor: 9, 18 of 27 holes? Voor een echte golfer is een vakantie zonder golf niet compleet! 

Paardrijden

In de Dordogne en de Lot wordt er veel paard gereden. Op veel plaatsen kunt u paarden huren en alleen of met een groep een tocht maken. Onder leiding van een ervaren gids komt u op de mooiste plekken.

Klimmen

In de Dordogne en Lot zijn geen hoge bergen die beklommen kunnen worden, maar wel steile rotsen en hoge kliffen. In de rotsen zijn stalen haken en ladders bevestigd en vastgemaakt aan een touw gaat u langs de rotswand, soms op behoorlijke hoogte.

Parachutespringen

Voor durfallen die over de nodige adrenaline beschikken is parachutespringen een leuke uitdaging. De parachute wordt op de rug gebonden als u alleen springt, een tandemsprong met een instructeur is ook mogelijk. Stap in het vliegtuig, overwin uw angst en spring op grote hoogte eruit, de diepte in. U zweeft rustig naar beneden en geniet terwijl u om u heen kijkt over het landschap van de Dordogne - Lot.

Grotten

In de omgeving zijn diverse grotten die u kunt bezoeken. De gids geeft u uitleg over de stalactieten en de stalagmieten en vaart met u over onderaardse meertjes.

Quad rijden

Met een quad rijden op plekken waar u normaal niet komt, door de bossen, de wijngaarden en de ongerepte natuur. Op meerdere plekken in de omgeving kunt u een quad huren en alleen of met een groep de omgeving verkennen.

Vliegen in een ULM

Heeft u ooit wel eens gevlogen in een ULM? ULM staat voor Ultra Léger Motorisé, dus een licht vliegtuigje. In een Ultralight kunnen een of twee personen, het heeft een motor van max. 100pk en vliegt op geringe hoogte met een lage snelheid. Het is een prachtige manier om de omgeving te bekijken. U vliegt over de heuvels en door de valleien, langs rivieren en kastelen en onder u ziet u de mensen lopen in de dorpjes.

💪 Check beschikbaarheid vakantievilla's