• 600km mountainbike routes
  • 25 liften
  • 50 downhill parcoursen
  • 5 bikeparks

Fietsen vanuit Abondance in de Portes du Soleil

In het voorjaar, als de sneeuw verdwenen is en de zon haar warmte geeft waardoor alles weer tot bloei komt,
begint het mountainbike seizoen in de Portes du Soleil. In de winter is de Portes du Soleil
het grootste skigebied van Europa, in de zomer is dit gebied het grootste aaneengesloten bikedomein.
Door de veelzijdigheid van het gebied is Les Portes du Soleil zowel geschikt voor beginners als gevorderden.
Vrijwel de hele zomer is het een komen en gaan van mountainbikers.

Mountainbiken in de bergen

Voor enthousiaste mountainbikers is dit het ideale gebied. Het bestaat uit meer dan 600km aan mountainbikeroutes. Met een stoeltjeslift gaan de bikers samen met hun fiets naar boven en vandaar begint de afdaling. Er zijn verschillende paden aangelegd, zodat jong en oud, onervaren en ervaren hun actieve vakantie op de mountainbike optimaal kunnen beleven.  Er zijn prachtige paden door de bossen, tot plekken waar uitdagende stunts kunnen worden uitgevoerd. Er vinden hier zelfs wereldkampioenschappen plaats. Geniet van een prachtig uitzicht terwijl u via de paden naar beneden crost. Er zijn groene, blauwe, rode en zwarte mountainbike paden. Er zijn grote drop offs, gap jumps, steile single tracks en kronkelende bospaadjes. Onderweg zijn er bergrestaurants en picknickplaatsen waar u kunt uitrusten en wat eten en drinken.

Parcoursen

De Portes du Soleil bestaat uit 12 dorpen: Abondance, Avoriaz, Champéry, Châtel, La Chapelle d'Abondance, Les Gets, Montriond, Morgins, Morzine-Avoriaz, St Jean d'Aulps, Torgon en Val-d 'Illiez Les Crosets Champoussin. Vanuit al deze plaatsen zijn prachtige parcoursen uitgezet. Alle twaalf de dorpen zijn bereikbaar met 1 liftpas. U heeft dus een enorm bereik als u gaat fietsen: stap in een van de dorpen in de lift en laat u naar boven brengen. Vervolgens neemt u een afdaling naar keuze. In welk dorp u dan ook uitkomt, u kunt met dezelfde pas weer een volgende berg op. Met de Multi Pass, waar FranceComfort partner van is, ontvangt u korting.

Vijf gerenommeerde Bike Parks

  • Châtel Mountain Bikepark
  • Bike Park des Gets
  • Bike Park Morzine
  • Bike Park Avoriaz
  • Bike Park Champéry-Morgins

Fietsen 6 Portes du Soleil bergen Alpen vakantie mountainbike MTB ATB VTT Frankrijk

 

Evenementen van wereldklasse

Pass’Portes du Soleil

In het laatste weekend van juni vindt altijd het Pass’Portes du Soleil MTB Festival plaats! Meer dan 6000 mountainbikers uit heel de wereld nemen hier aan deel. De Pass’Portes du Soleil is een mountainbiketocht tussen de 1000 tot 2250m hoogte, die zowel door Frankrijk als Zwitserland gaat. Het 80 km lange circuit gaat door de gehele Portes du Soleil en maakt gebruik van 15 liften. Onderweg kunt u uw rust nemen in een van de bergrestaurantjes. De tocht duurt één dag en de deelnemers kunnen kiezen of ze op vrijdag, zaterdag of zondag willen starten. U kunt starten in een van de aangesloten dorpen.

Châtel Mountain Style

Een groot evenement in de zomermaanden is het ‘Châtel Mountain Style’, een spektakel waar de pro’s zich uit kunnen leven op de piste ‘The Face’ in Châtel. De beste freeriders van de wereld vertonen hun indrukwekkende stunts. In het bikepark in Châtel zijn ongeveer twintig afdalingen te vinden die variërend zijn in moeilijkheidsgraad. Ook zijn er meerdere funzones, shore zones en een kids shore te vinden. Bovendien is er een slope style met een Live Park zodat uw stunts op video kunnen worden vastgelegd. Beschermd met helm, knie- en schouderbescherming gaat u met grote snelheid over muren, boekels, verhoogde bochten, schansen, step-ups en shore sections.

Fietsen 8 Portes du Soleil bergen Alpen vakantie mountainbike MTB ATB VTT Frankrijk

Toerfietsen

Voor allen die graag met de toerfiets willen fietsen in deze mooie regio zijn er ook mogelijkheden. Rond Genève is het terrein redelijk vlak en kunt u goed fietsen, met of zonder elektrische ondersteuning. Populair is een rondje om het Meer van Genève heen, een tocht van ruim 174km waarbij u door prachtige gebieden fietst.

Racefietsen

Door de Portes du Soleil lopen vele wegen waarop ook gefietst kan en mag worden. U hoeft dus niet altijd off-road te gaan om te kunnen genieten van het mooie Franse Alpenlandschap. Plan alleen of samen met uw partner of vrienden een mooie route, bedwing de uitdagende cols en geniet onderweg van de mooie uitzichten of een terrasje.

Fietsen vanuit uw appartement in Abondance

Abondance is een ideale bestemming voor fietsers en mountainbikers. Er liggen veel mountainbikeroutes rond Abondance
en sportieve fietsers kunnen genieten van meer of minder uitdagende tochten. Wielrenners zoeken juist
de beklimmingen in de buurt van Abondance op. Door de opkomst van de e-bike wordt fietsen in de bergen
bovendien voor iedereen mogelijk.

🚴 Boek nu uw actieve vakantie