Beleef de Tour de France vanaf een vakantiepark van FranceComfort

De Tour de France - ook wel de Ronde van Frankrijk genoemd - is de beroemdste wielerwedstrijd ter wereld. Deze meerdaagse wielerwedstrijd voert voor het grootste deel door Frankrijk en is naast het wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen een van de meest populaire sportevenementen.

Tour de France door Franse landschap

De Tour de France is al meer dan honderd jaar oud en werd op op 1 juli 1903 voor het eerst gereden. Om de traditie in ere te houden, wordt de Tour tegenwoordig nog steeds in de maand juli georganiseerd.

Bent u een echte fan van de Tour de France en bent u jaarlijks aan de buis gekluisterd? Dan geniet u ongetwijfeld ook van het prachtige Franse landschap waar de wielrenrace doorheen voert, variërend van mooie steden tot charmante dorpjes en van indrukwekkende berglandschappen tot groene wijngaarden.

Bekijk een etappe van de Tour van dichtbij

Wilt u het spannende schouwspel van een van de etappes van de Tour de France tijdens uw zomervakantie van dichtbij bekijken? Dan hebben we bij FranceComfort goed nieuws voor u! De Tour komt vlak langs twee van onze vakantieparken, namelijk AlpChalets Portes du Soleil en Domaine de Lanzac. Ziet u zich samen met uw reisgezelschap al langs de kant staan om de wielrenners aan te moedigen? Lees dan snel verder, want in dit blog fietsen we alvast door de schitterende omgeving van de Franse Alpen en de Dordogne. Ook inspireren we u graag met bruisende activiteiten die u rondom de Tour de France kunt ondernemen.

Vakantieparken in de regio's

  • Dordogne
  • Franse Alpen
  • Provence
  • Languedoc
  • Aquitaine - Gironde
  • Poitou - Charentes

Tips om de Tour de France op z'n best te beleven

  • Goede voorbereiding is alles. Bereid u goed voor door de route alvast op te zoeken voordat u naar een etappe van de Tour gaat kijken. Op de website van de Tour de France vindt u alle routes;
  • Zoek een goede plek om het spektakel te aanschouwen. Gaat u voor een rustigere plek? Buiten een stad of dorp kunt u de wielrenners meestal goed zien. In een plaatsje is het drukker, maar is er altijd veel gezelligheid;
  • Neem de juiste spullen mee. Het wachten en kijken wordt een stuk comfortabeler als u op een picknickkleed of campingstoel kunt zitten. Ook lekkers voor onderweg is geen overbodige luxe;
  • Houd rekening met het weer. Zorg voor verkoeling bij hitte en voor iets warms om aan te trekken bij kou en regen;
  • Wees voorzichtig langs de kant van de weg. De wielrenners van de Tour komen razendsnel voorbij. Zorg dus voor voldoende afstand en houd kinderen goed in de gaten.

Châtel, aankomstpunt van de Tour de France 2022

Het parcours en de etappes van de Tour van 2022 zijn bekend. Het wielerkampioenschap gaat op vrijdag 1 juli van start in de Deense hoofdstad Kopenhagen en eindigt op zondag 24 juli op de Champs Elysées in de Franse hoofdstad Parijs. De 183 kilometer lange etappe op de negende dag gaat van Aigle in het Zwitserse kanton Vaud, naar het dorpje Châtel in het Franse departement Haute-Savoie. Na de eerste helft van de race die zich afspeelt op vlak tot glooiend terrein verschijnt de Col des Mosses, een gemoedelijke opwarmer van 13,3 kilometer lang met een helling van 4,1 procent. Na de afdaling en een vals plat oplopende sectie rijden de wielrenners de Col de la Croix: een klim van 8,8 kilometer met een helling van 7,6 procent. Vervolgens snijdt de Tour de France de Pas de Morgins aan. Na de klim van 15,4 kilometer à 6,1 procent volgt een afdaling van zes kilometer, waarna het parcours in de laatste vier kilometer naar het aankomstpunt in het charmante plaatsje Châtel klimt. Kort samengevat belooft dit een schouwspel dat de moeite absoluut waard is om van dichtbij te bekijken.

Etappe 9e dag

  • Aigle
  • Col des Mosses
  • Col de la Croix
  • Pas de Morgins
  • Châtel

Aanschouw een Touretappe in Portes du Soleil

Verheugt u zich erop om de wielrenners te verwelkomen in Châtel? Dit aankomstpunt vindt u in het prachtige gebied Portes du Soleil dat is gelegen in de Franse Alpen. Wij verwelkomen u hier met trots op ons nieuwste vakantiepark AlpChalets Portes du Soleil! Grote kans dat u dit gebied kent als een van de mooiste skigebieden ter wereld. Niet voor niets weten veel wintersportliefhebbers ons vijfsterrenresort te vinden voor een veelzijdige skivakantie. Ook in de lente en de zomer staat AlpChalets Portes du Soleil garant voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk!

Vakantie accommodatie

U vindt de luxe accommodatie aan de rand van het dorp Abondance, ten zuiden van het Meer van Genève. De robuuste chalets herbergen unieke penthouses geschikt voor zes, acht of tien personen. Ook zijn er design-appartementen waar u welkom bent met een groep van vier, vijf, zes, zeven of acht personen. Kortom, de perfecte uitvalsbasis om Châtel te bezoeken.

Sportief

Als u het wielerspektakel eenmaal hebt gezien, kunt u er zelf ook sportief tegenaan gaan in de omgeving van Portes du Soleil. U kunt natuurlijk ook een rondje gaan wielrennen, maar ook mountainbiken, hiken, raften, klimmen en paragliden behoren tot de mogelijkheden. U leest alles over de dynamische opties in onze blog: Op avontuur tijdens uw vakantie in Frankrijk.

Bezoek de Tour de France vanaf Domaine de Lanzac

U kunt de Tour de France ook bezoeken vanaf ons vakantiepark Domaine de Lanzac in de populaire vakantiestreek de Dordogne. De twintigste etappe eindigt namelijk in de middeleeuwse stad Rocamadour. Domaine de Lanzac bevindt zich op vijftien minuten afstand van de snelweg van Parijs naar Toulouse. Het vakantiepark heeft een adembenemend mooi uitzicht over de valleien met riviertjes, kastelen en pittoreske Franse plaatsjes, omdat het is gelegen op de top van een heuvel. Het is een schitterend resort met ruim dertig luxe vakantiehuizen. Domaine de Lanzac biedt zowel gezinnen met jonge kinderen als senioren een prima plek om vakantie te vieren. Bezoekers loven de goede faciliteiten op dit weidse vakantiepark in de Dordogne. Zoals u van een eigentijds park mag verwachten, is Domaine de Lanzac van alle gemakken voorzien. Naast moderne vakantiehuizen voor vier, zes of acht personen vindt u er onder andere: fietsverhuur, een openluchtzwembad, sportvelden voor tennis en volleybal, een jeu de boules baan, speeltuinen en een virtual reality room.

Domaine de Lanzac

  • Luxe villa's
  • Zwembaden
  • Restaurant, bar
  • Warme bakker
  • Tennis
  • Speeltuin
  • Kidsclub in de zomer
  • NL talige beheerders
  • Prachtig uitzicht vanaf het park

Smaakvol genieten rond de Tour

Boekt u een verblijf op Domaine de Lanzac om in uw zomervakantie de Tour de France van dichtbij te bekijken? In een Bourgondisch land als Frankrijk mag smaakvol eten en drinken natuurlijk ook niet ontbreken. Het restaurant en de bar op Domaine de Lanzac zijn recent verbouwd en opnieuw ingericht. De beheerders die in 2021 zijn gestart, zijn beide gediplomeerde topkoks met verschillende onderscheidingen op het gebied van patisserie en vinologie. Op het sfeervolle buitenpaviljoen vindt u een warme bakker waar u iedere morgen kunt ontbijten met vers afgebakken chocoladebroodjes, baguettes, rozijnenbroodjes en croissants. Of u de wielrenners van de Ronde van Frankrijk nu alleen gaat aanmoedigen of er zelf ook nog sportief tegenaan gaat, met lekkere ontbijt-, lunch- en dinergerechten doet u een goede dosis energie op.

Boek uw vakantie in de omgeving van de Tour de France

Domaine de Lanzac ✔️       AlpChalets Portes du Soleil ✔️        Alle parken ✔️