• Zwemmen en zwembaden
 • Aquaparken
 • Thermen
 • Raften

Waterpret tijdens uw vakantie in Abondance

In de zomer is voor u en uw kinderen water en waterpret populair tijdens uw vakantie in de Portes du Soleil in Frankrijk. Gaat u pootje baden of zwemmen in de riviertjes, bergmeren of het meer van Genéve? Meer uitdaging heeft u als u naar een aquapark gaat of gaat raften op de rivier de Dranse. Of toch maar heerlijk ontspannen met het gezin of met uw partner in een van de zwembaden of thermaalbaden? In de omgeving van Abondance is volop keus.

Het meer van Genève

Het Meer van Genève is het grootste binnenmeer in Europa, gelegen op de grens van Frankrijk en Zwitserland.  Een van de meest bekende toeristische bezienswaardigheden op het Meer van Genéve is de fontein van Genève, de Jet d’Eau. Met een snelheid van 200 km/h wordt het water uit de fontein zo’n 140 meter omhoog gespoten. Het is zowel in de zomer als in de winter erg aantrekkelijk om naar het Meer van Genève te gaan. Watersportliefhebbers komen vooral in de zomer volop aan hun trekken op het uitgestrekte meer met zwemmen, zeilen, surfen en waterskiën. Wilt u het wat rustiger aan doen? Maak dan een rondvaart in een passagiersboot of boek een culinaire cruise. Er zijn gewone rondvaartboten, historische raderboten en kleine veerboten. Meer informatie...

Raften op de Dranse

Rafting wordt in de Portes du Soleil beoefend op de rivier de Dranse die vanuit de Alpenbergen naar het meer van Genève stroomt. Het is een prachtige rivier, één van de mooiste van Frankrijk. Raften is een leuke groepsactiviteit waarbij u in een rubberboot zit met 4, 6, 8 of 10 personen om met elkaar de wilde rivieren en stroomversnellingen te trotseren. De rustige gedeeltes in de rivier worden afgewisseld met sterke stromingen, dat maakt het heel afwisselend, maar ook intensief! Let goed op dat u de rotsblokken in de rivier ontwijkt, zo niet dan is de kans groot dat de raft omslaat en ligt u in het water. Wilt u het raften nog spectaculairder maken? Ga dan Rebel Rock Raften in de Dranse. U zit dan met z’n tweeën in een kleine raft. Meer informatie...

Vonnes, het recreatiemeer in Châtel

In Châtel, vlakbij FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil, ligt het meertje Vonnes. In het midden staat een grote fontein die het water meer dan 40m hoog spuit. Op en rond het meer is volop recreatie. Er zijn waterfietsen te huur of probeer Stand Up Paddle op het water. Het is een hele kunst om overeind te blijven! Rond het meer kunt u wandelen en fietsen en voor de kinderen is er een speeltuin.

Vissen in Lac de Vonnes en Lac la Mouille

De meertjes Lac de Vonnes en Lac la Mouiile in Châtel en de rivier de Dranse zijn ideaal om een dagje te gaan vissen. Hiervoor heeft u een viskaart nodig. Deze zijn ter plaatse bij het meer te koop. Om uw vistechnieken te verbeteren wordt er elke week aan het Lac de Vonnes visles gegeven aan maximaal 15 personen. Bij het Lac la Mouille zijn speciale vliegvislessen. Voor beide kunt u zich aanmelden bij het VVV van Châtel.

Forme d’O – zwembad in Châtel

In Châtel is het zwemcomplex: Forme d'O. Hier kunt u genieten van sport, ontspanning en wellness. Het zwembad is het gehele jaar geopend. Zowel in de zomer als in de winter kunt u zwemmen in het binnen- en in het buitenzwembad. Heerlijk om in de winter te ontspannen na een dag skiën of in de zomer af te koelen van de warmte. Er zijn baden om baantjes te zwemmen of voor recreatieve activiteiten en kinderen. ’s Zomers is er een terras met ligstoelen, een aquasplash voor de kinderen en een grasveld. In het complex is een aparte ruimte met wellness. Meer informatie...

Wellness Forme d'O

 • sauna’s
 • hamams
 • massagedouches
 • ontspanningsbehandling
 • schoonheidsbehandelingen

Recreatiemeer met Wibitpark in Les Gets

In Les Gets is een populair recreatiemeer met veel faciliteiten. Vanuit uw appartement in Abondance is het ongeveer een half uur rijden. Voor kinderen en ouderen is het leuk om hier tijdens de vakantie een keer naartoe te gaan. Waterpret tijdens een warme zomerdag is altijd geslaagd. Op het meer ligt het

Les Gets Wibit Waterpark, een drijvende speeltuin waar kinderen op mogen die ouder zijn dan 8 jaar en kunnen zwemmen. Er zijn hindernisbanen, een glijbaan, waterklimmuren, apenkooi, springkussens, een menselijke katapult en veel meer. Een kleiner en afgescheiden gedeelte is bestemd voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar. De kinderen krijgen een reddingsvest aan en in de speeltuin is toezicht door gekwalificeerde medewerkers. Meer informatie...

Aquaparc Bouveret aan het meer van Genève

Net over de grens met Zwitserland ligt Aquaparc Bouveret, één van Europa’s grootste waterparken. Dit mooie Aquaparc is voor een groot deel overdekt zodat het in de zomer en in de winter geopend is. In het park zijn allerlei soorten glijbanen en andere animatie die verdeeld zijn in vier groepen: kinderen, familie, sensatie en buiten. Wilt u tijdens uw vakantie in Frankrijk een dag met wat meer sensatie? Dan is Aquaparc Bouveret een prima idee. Het ligt op ca. 50 min. rijden van FranceComfort AlpChalets Portes du Soleil. De glijbanen hebben in totaal een lengte van 1,1km. In het complex staan zitjes en ligstoelen voor u klaar en in de diverse restaurants kunt u eten en drinken kopen. Meer informatie...

Animatie in vier groepen

 • kinderen
 • familie
 • sensatie
 • buiten

Zwembaden en Thermen in de omgeving

In de omgeving van Abondance zijn diverse zwembaden en Thermen met binnen- en buitenzwembaden

L’espace Aquatique

Zwembad in Morzine: Dit zwembad is nog niet zo lang geleden aangelegd en heeft verschillende baden, een sauna en hammam. Het biedt waterplezier voor heel het gezin. Er is een peuterbad met spelletjes en een 80m. lange glijbaan en ruime terrassen en ligweides.

Aquariaz in Avoriaz

Tropisch zwembad in Avoriaz. Kleine kinderen genieten rond de speciale waterboom van waterstralen en glijbaantjes. Waaghalzen kunnen de klimmuur van houten rotsblokken proberen of de Slidewinder. Om te ontspannen kunt u kiezen uit rivieren met zachte stroming, bubbelbaden of het buitenbad.

Piscine Champéry

In Champéry, net over de grens met Zwitserland, is een mooi buitenzwembad. Het zwembad is omringd door hoge bergen waardoor u vanuit het water prachtige uitzichten heeft. Om het zwembad heen zijn ruime ligweides.

Piscine Morgins

Ook in Morgins is een buitenzwembad met ligweides waarop u kunt luieren of zonnen. Morgins ligt ook net over de grens met Zwitserland maar het is slechts ruim een kwartier rijden. In dit zwembad is volop animatie voor jong en oud om een vakantiedag mee te vullen.

Thermen Lavey les Bains

Populair zijn de Thermen van Lavey les Bains met sauna’s, stoombaden, buitenbad met bubbelbaden, stroomversnellingen en ligbedden. Er is ook een binnenzwembad met “onderwatermuziek”. Wilt u eens wat anders? Ga dan in de ijsgrot of het dompelbad.

Thermes Parc in Val d’Illiez

Voor echte ontspanning gaat u naar Thermes Parc in Val d’Illiez. Het thermaalbad bestaat uit sauna's en whirlpools, binnen- en buitenzwembaden met water dat maximaal 32°C graden is. Het water komt uit drie bronnen en heeft een zeer hoog zwavel, calcium en magnesium gehalte.

🌊 Waterpret? Boek nú uw vakantie!