Burchten en kastelen in de Languedoc - Aude

Frankrijk staat bekend om de vele burchten en kastelen. Ook in de Aude - Languedoc, waar het vakantiepark ligt, kunt u er tijdens uw vakantie diverse bekijken. Het zijn vaak kastelen uit de tijd van de Katharen, de periode dat er oorlog was tussen de roomse kerk en deze groepering. Sommige kastelen zijn nog in goede staat, andere zijn vervallen tot ruïne maar zeker de moeite waard om te bezichtigen. In de zomermaanden zijn er vaak middeleeuwse feesten en festivals in en rond de kastelen en kasteelruïnes.

Le Cité in Carcassonne

De enorme burcht "Le Cité" in Carcassonne is een UNESCO monument. In de burcht zijn huizen, winkels, een kerk, een hotel en een kleinere burcht. Regelmatig zijn er middeleeuwse spelen en andere festiviteiten. Op Quatorze juillet is er een enorm vuurwerk.

Villefranche de Conflent

Villefranche de Conflent is gebouwd op de toenmalige grens van Frankrijk en Spanje. Onder leiding van Vauban zijn de verdedigingswerken verder uitgebreid en werd Fort Liberia gebouwd. Bezoek dit middeleeuwse dorp met smalle steegjes en oude gebouwen.

Château de Villerouge-Termenès

Deze burcht ligt in Villerouge - Termenès, ten zuidoosten van Carcassonne in de Corbières. Het is destijds gebouwd door de aartsbisschop van Narbonne om de omgeving te beveiligen. In de oorlogen met de Kataren heeft het een grote rol gespeeld. Christenen die het niet eens waren met de machtswellust en luxe van de roomse kerk werden gevangen gezet en verbrand. U kunt het kasteel bezoeken en krijgt een audiotour met allerlei informatie. 

Château d'Aguilar

Château d'Aguilar ligt in de regio van de Haut Fitou wijngaarden, tussen Perpignan en Carcassonne in. Het wordt een van de vijf zonen van Carcassonne genoemd, samen met Quéribus, Puilaurens, Termes en Peyrepertuse. In het verleden was het kasteel eigendom van Olivier, de vorst van de Termes. In 1210 werd het veroverd door Simon de Montfort en kwam het in handen van de Franse koning Lodewijk IX. In de ruïnes zijn vaak middeleeuwse festivals.

Fort Saint - Elme

Aan de kust van de Middellandse Zee staat hoog op een rots het Fort Saint - Elme. Als een trouwe wachter beschermt hij de baai van Collioure. Vanuit Collioure kunt u lopend, met de auto of het toeristentreintje naar de burcht gaan. U wordt beloond met een prachtig uitzicht. Voor kinderen is een bezoek aan het Fort leuk: zij krijgen een zwaard, schild en een ridderkostuum aan.  

Château Puilaurens

Château Puivert

Château Queribus

Forteresse de Salses

Peyrepertuse

Château de Termes

Château d'Arques

Château de Foix

   📅 Check beschikbaarheid en bezoek deze regio 🏰