Watersport in de Dordogne Lot

De rivieren Dordogne en Lot stromen door de regio richting de Atlantsche oceaan. Op en in de omgeving van deze rivieren is volop watersport en animatie, u kunt zwemmenkanoën, naar een waterpark of meegaan met een rondvaart.

Rondvaart

Vanuit meerdere plaatsen worden rondvaarten verzorgd over de Dordogne en Lot. Bekijk de omgeving vanaf het water. Na iedere bocht is er weer een ander landschap met kastelen, burchten en leuke dorpjes. De gids geeft onderweg uitleg zodat u allerlei leuke en leerzame details hoort over bijv. het ontstaan en de geschiedenis van een kasteel, een opmerkelijke gebeurtenis in een dorpje en over de natuur en de omgeving die u passeert.

Zwemmen

In de Dordogne en Lot kunt u heerlijk zwemmen tijdens de warme zomerdagen. Er zijn veel strandjes langs het water waar u kunt zitten of liggen om te zonnen. Voor kinderen is het redelijk veilig, aan de zijkanten is het water niet diep zodat u als ouders ook kunt relaxen. Vaak maken de kinderen hele bouwwerken van de stenen die in de rivier en aan de kant liggen. Het is verstandig om plekken uit te zoeken waar de stroming niet sterk is.

Kanovaren

Kanovaren door de prachtige natuur van Frankrijk. Een leuke activiteit met uw partner of gezin tijdens de vakantie. Laat u meevoeren met de stroming van het water richting het westen, naar de Atlantische kust. Tijdens uw tocht passeert u de mooiste dorpjes. Onderweg kunt u pauzeren en een dorpje inlopen of picknicken op een mooie plek. U komt langs rotswanden, vaart door bossen of langs wijngaarden, plekken die met de auto niet te bereiken zijn.

Aqualand Agen

Bezoek Aqualand Agen en beleef een onvergetelijke dag tijdens uw vakantie. Vanaf het vakantiepark is het een klein uurtje rijden maar het is de moeite waard. Voor jong en oud zijn er glijbanen in allerlei vormen, maten en snelheden. In het park is de grootste waterachtbaan van Europa. Ook voor kleine kinderen is er volop waterplezier. Tussen de attributen zijn picknicktafels en grasveldjes waar u kunt eten of zonnen.

Parkzwembad

Op het park zijn drie zwembaden en twee waterglijbanen. Van 's morgens vroeg tot 's avonds kunt u hiervan genieten. Er is een apart gedeelte voor de kleine kinderen waar ze zelf kunnen spelen. Rond het zwembad zijn ruime terrassen met ligbedden. Bij de poolbar met gezellige zitjes kunt u ijsjes, drinken etc. kopen.

  

🛶 Boek uw vakantie met waterplezier 🚣