Traditionele wijnweken

Wijnweken 2021.jpg

In Cigales en Lanzac 11 - 25 september 2021

Ieder jaar zijn de wijnweken in Village des Cigales en Domaine de lanzac een groot succes. Vele gasten komen jaarlijks terug. Voor de wijnweken, maar ook voor de mooie omgeving, de gezellige sfeer op het park en het gewaardeerde restaurant.

Bekende wijnregio in Frankrijk

De parken Village des Cigales en Domaine de lanzac liggen in de Dordogne-Lot, temidden van de wijngaarden die de bekende Cahors-wijnen produceren. Het is het oudste wijngebied van Frankrijk met bekende druivenrassen als Malbec en Merlot. De wijn is diep donkerrood, bijna zwart en daarom ter plekke wel Vin noir genoemd.

Parkrestaurant "Bistro du Parc" en "Merigou"

In "Bistro du Parc" in Village des Cigales zorgen An en Erwin voor heerlijke diners. In Domaine de Lanzac zijn het Francis en Vera, die in panoramarestaurant "Le Mergou" u smaakvolle gerechten voorschotelen. Zij zijn beiden om hun kookkunsten vermaard. Vele Fransen uit de omgeving hebben de weg naar deze restaurants gevonden. En Fransen zijn, wat eten betreft, toch heel kritisch!

Cahors wijn met kaas in Frankrijk tijdens vakantie FranceComfort Mauroux.jpg

Activiteiten wijnweken

Tijdens de wijnweken is een leuk programma samengesteld. U kunt hier aan deelnemen als u wilt. Uiteraard bent u tot niets verplicht, u kunt kiezen uit de onderdelen en u daar voor aanmelden:

  • Bezoek aan wijnchâteau / proeverij met Nederlandstalige uitleg
  • Wijngaarden bekijken tijdens de druivenpluk, u kunt evt. zelf meehelpen
  • Château bezichtigen
  • Presentatie op het park van een wijnboer
  • Rondvaart op de rivier de Lot of Dordogne met gids
  • Diverse dagen per week speciaal 3 gangen diner voor slechts € 30 p.p. in het parkrestaurant

Vakantie boeken tijdens de wijnweken 11/9 - 25/9

Overweegt u tijdens de wijnweken naar Domaine de Lanzac of Village des Cigales te komen, wacht dan niet te lang. Een groot deel van de huizen is al verhuurd. U kunt een of beide weken komen, of naar beide parken een week, aan u de keus. U kunt via de website uw verblijf op een van de parken boeken. Kies onderaan de pagina uw huis uit.

Iedereen die in deze periode op het park is, ontvangt van tevoren bericht over de wijnweken. U kunt zich dan ook aanmelden voor de diverse activiteiten en de speciale diners. Uiteraard worden dan de Cahorswijnen geserveerd.  

Heeft u nog vragen? Mail (nl@francecomfort.com) of bel ons (085-4011009).

Village des Cigales >        Domaine de Lanzac >