Traditionele wijnweken

Roque Gageac 5 Frankrijk Dordogne Sarlat varen op Dordogne in boot toeristen mooi uitzicht vakantieh

Village des Cigales 12 - 26 september 2019

Ieder jaar weer zijn de wijnweken in Village des Cigales een groot succes. Vele gasten komen jaarlijks terug. Voor de wijnweken, maar ook voor de mooie omgeving, de gezellige sfeer op het park en het gewaardeerde restaurant.

Bekende wijnregio in Frankrijk

Het park Village des Cigales ligt temidden van de wijngaarden die de bekende Cahors-wijnen produceren. Het is het oudste wijngebied van Frankrijk met bekende druivenrassen als Malbec en Merlot. De wijn is diep donkerrood, bijna zwart en daarom ter plekke wel Vin noir genoemd.

Parkrestaurant "Bistro du Parc"

Francis en Vera, de beheerders, exploiteren het restaurant. Zij hebben na de hotelschool te hebben doorlopen jarenlang hotels gehad in België en Spanje. In de omgeving van Mauroux zijn hun kookkunsten vermaard. Vele Fransen uit de omgeving hebben de weg naar het restaurant gevonden. En Fransen zijn, wat eten betreft, toch heel kritisch!

Cahors wijn met kaas in Frankrijk tijdens vakantie FranceComfort Mauroux.jpg

Activiteiten wijnweken

Tijdens de wijnweken is een leuk programma samengesteld. U kunt hier aan deelnemen als u wilt. Uiteraard bent u tot niets verplicht, u kunt kiezen uit de onderdelen en u daar voor aanmelden:

  • Bezoek aan wijnchâteau / proeverij met Nederlandstalige uitleg
  • Wijngaarden bekijken tijdens de druivenpluk, u kunt evt. zelf meehelpen
  • Château Bonaguil bezichtigen
  • Presentatie op het park van een wijnboer
  • Rondvaart op de rivier de Lot met Nederlandstalige gids
  • Francofiel Ruud Couwenhove presenteert zijn boek over Frankrijk
  • Diverse dagen per week speciaal 3 gangen diner voor slechts € 30 p.p. in parkrestaurant "Bistro du parc"

Vakantie boeken tijdens de wijnweken 12/9 - 26/9

Overweegt u tijdens de wijnweken naar Village des Cigales te komen, wacht dan niet te lang. Een groot deel van de huizen is al verhuurd. U kunt een of beide weken komen, of bijv. de eerste week en de week ervoor, aan u de keus. U kunt via de website uw verblijf op het park Village des Ciagles boeken. Kies onderaan de pagina uw huis uit.

Iedereen die in deze periode op het park is, ontvangt van tevoren bericht over de wijnweken. U kunt zich dan ook aanmelden voor de diverse activiteiten en de speciale diners. Uiteraard worden dan de Cahorswijnen geserveerd.  

Heeft u nog vragen? Mail (nl@francecomfort.com) of bel ons (0031 85 4011009).

Bekijk het vakantiepark Village des Cigales >