Met een 2CV door de wijngaarden

Wat spreekt meer tot de verbeelding in Frankrijk dan wijngaarden en een 2CV? Ervaar tijdens uw vakantie in de Dordogne – Lot regio hoe deze twee op unieke wijze samen kunnen gaan. Op Domaine la Paganie bij Puy l’Évêque weten ze er alles van.

Domaine la Paganie

Domaine la Paganie ligt in het hart van de appelation Cahors, een wijnbouwgebied dat bekend staat om zijn goede wijnen. Het domaine heeft 6ha vol met Malbec druiven die vol enthousiasme worden verzorgd door Dominique Henri en zijn zoon Clément. De druiven worden biologisch verbouwd en nog met de hand geoogst. Na de oogst worden de druiven geperst en de wijn gebotteld. In Domaine la Paganie is een dégustation, een wijnproeverij waar u de wijnen kunt proeven en kunt kopen. De wijnboeren laten de bezoekers graag hun bedrijf en de wijngaarden zien om zo de liefde voor de wijn  over te dragen. U kunt zelfs kiezen om daarvoor in een 2CV plaats te nemen.

De populaire 2CV

Rond 1935 begint de geschiedenis van de 2CV. André Citroën wilde een zuinige auto ontwikkelen die aan bepaalde voorwaarden voldeed. Na de overname van het bedrijf door bandenfabrikant Michelin is Pierre-Jules Boulanger de stuwende kracht geweest die ervoor gezorgd heeft dat de auto gemaakt werd. Hij wilde een auto die niet te duur was, waar 50kg aardappelen of 50l wijn in vervoerd kon worden. Ook moest de boer met zijn zondagse hoed op erin passen zodat hij met de auto naar de kerk kon. In het diepst geheim is de auto ontwikkeld en ’s nachts getest. Na de 2e wereldoorlog werd de auto in 1948 aan het publiek getoond. Uiteindelijk worden er meer dan 5.000.000 2CV’s gebouwd.

Voorwaarden bouw 2CV

  • Niet te duur
  • Lichtgewicht
  • 2 boeren + 50kg aardappels
  • Eieren kunnen vervoeren
  • Op slechte paden kunnen rijden
  • Eenvoudig te bedienen
  • Boer met zondagse hoed
2CV 1 Paganie puy eveque Frankrijk vakantie wijn druiven degustation.jpg

In een 2CV door de wijngaarden van Cahors

Domaine la Paganie heeft een leuke manier bedacht om u tijdens uw vakantie in aanraking te brengen met de streek en de wijngaarden. Stap in de gele 2CV van Clément en maak een tour. U kunt kiezen uit een rit van een half uur tot een rit van vier uur. Clément laat de geschiedenis van Puy l’Évêque zien, rijdt door de smalle steegjes en brengt u naar de mooiste uitzichtpunten van de omgeving. Onderweg wordt tussen de wijngaarden gepauzeerd en met elkaar genoten van een picknick. Nadat de omgeving is verkend gaat u terug naar Domaine la Paganie voor een wijnproeverij en bekijkt u de wijngaarden.

Terug naar het overzicht