Andorra

Andorra is een klein vorstendom in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje van slechts 468 km2 en bestaat voor het grootste deel uit bergen. Het is het laatste onafhankelijke gebied van de zgn. Marca Hispanica (Spaanse marken), de bufferstaten die werden gesticht door Karel de Grote om de islamitische Moren tegen te houden en ze toegang tot christelijk Frankrijk te beletten.

Regering van Andorra

Andorra is een parlementaire democratie met twee coprinsen als staatshoofden. De ene is het Franse staatshoofd, de andere de bisschop van de Spaanse plaats La Seu d'Urgell. Hun rol is vrijwel symbolisch. De officiële landstaal is Catalaans.

Andorra: Toerisme en belastingparadijs

Andorra is een welvarend land en vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als belastingparadijs. Het wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 9 miljoen toeristen, aangetrokken door de belastingvrije status van Andorra en door de vele recreatiemogelijkheden, zowel in de zomer als in de winter. De meeste Andorrezen leven van het toerisme. Andorra is een echt paradijs voor skifanaten, bergwandelaars en rustzoekers.

Pretparken

Grote pretparken zijn er niet in dit bergstaatje. Een van de grootste en bijzonder stijlvolle attracties is Caldea dat gebruik maakt van het warme bronwater waarover Andorra beschikt. Caldea (Escaldes-Engordany) is het grootste Europese warmwaterpretpark in de bergen. Allerlei kuurbaden, massages en schoonheidsbehandelingen zijn er ook mogelijk.

Bekijk meer over Andorra

Terug naar het overzicht