Vijf bijzondere belevenissen in de Provence


Eze 3 Frankrijk Villa's du Verdon luxe vakantievilla Provence cote d'azur cannes nice  zwembad park.

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar de Provence? Dan wilt u natuurlijk weten wat er in deze regio allemaal te zien en te beleven valt. De Provence is een van de mooiste en zonnigste regio’s in Frankrijk. Zonnebloemen, lavendel, wijn en een schitterende gevarieerde kustlijn zijn zomaar een paar kenmerken waar de Provence-Alpes-Cȏte d’Azur om bekend staat.

In totaal heeft deze regio een oppervlakte van 31.400 vierkante kilometer. Het is onmogelijk om tijdens uw vakantie de hele streek te verkennen. Daarom zetten we vijf activiteiten een rij die u beslist gezien of gedaan moet hebben. Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Gorges du Verdon

Met stip op nummer 1 staat toch wel de Gorges du Verdon. Dit is de bekendste en de op één na grootste kloof van Europa. De kloof wordt ook wel Grand Canyon van Frankrijk genoemd. Door de kloof stroomt de 25 kilometerlange rivier Verdon die eindigt in het stuwmeer Lac de Sainte-Croix. Hier een dag vertoeven is niet genoeg. Er is zoveel te zien en te doen in dit door natuurliefhebbers en bergbeklimmers geliefde gebied. Wat kunt u zoal doen rondom de kloof? Huur een kano of kajak langs de rivier en geniet van de imposante rotspartijen. Op dinsdag en vrijdag wordt er water uit het stuwmeer Lac de Sainte Croix losgelaten in de kloof waardoor raften en canyoning mogelijk zijn. Of wandel over het beroemde Martelpad en bekijk het uitzicht vanaf diverse uitzichtpunten als Balcon de la Mescla. Het meest indrukwekkende gedeelte bevindt zich tussen de dorpen Moustiers St. Marie en Castellane. Op bepaalde stukken is de kloof hier nog maar zes meter breed.

Lac de Castillon en Castellane

Dit stuwmeer met helder groenblauw water ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Op dit meer zijn tal van watersportactiviteiten. U kunt hier onder andere zwemmen, kanovaren, waterfietsen, roeien of een vaartocht maken met een motor- of zeilboot. Een bezoek aan dit meer kunt u combineren met cultuur snuiven in Castellane. Dit is een oude vestingstad waar u vele overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt bewonderen. Twee keer in de week kunt u hier op de Provençaalse markt typische streekproducten en kruiden kopen.

Grasse: wereldhoofdstad van de parfum

Altijd al een bezoekje willen brengen aan een Frans parfumhuis? Dit is uw kans. Galimard, Moulinard en Fragonard bevinden zich op zo’n anderhalf uur rijden vanaf onze vakantieparken in de Provence in de stad Grasse. De Franse parfumindustrie speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van deze plaats. In de parfumhuizen kunt u een rondleiding krijgen en voordelig een heerlijke parfum kopen.

Calanques bij Cassis

Tussen Marseille en Cassis liggen adembenemende calanques. Dit zijn rotsformaties die loodrecht uit zee oprijzen. Ze worden ook wel de Mediterrane fjorden genoemd. Sommige zoals Calanque d’En Veau en Calanque de Sugiton zijn zo mooi, die moet u gewoon gezien hebben. Vergeet niet water, zonnebrand, een hoofddeksel en goede schoenen mee te nemen als u de calanques wilt bezoeken in de zomermaanden. U kunt hier wandelen of beneden verkoeling in of bij het water zoeken bij de vele kiezelstrandjes. U kunt zo’n dag combineren met een bezoek aan de karakteristiek badplaats Cassis of de mondiale kustplaats Marseille.

Lavendel Corso Dignes-les-Bains

Van 3 tot en met 7 augustus vindt het Lavendel Corso plaats in Digne-les Bains. Dit corso wordt gehouden ter ere van de lavendel. Er zijn zowel overdag als ’s avonds optochten. Ook is er een internationale parade en een kermis. Het volksfeest begint en eindigt met een spectaculaire vuurwerkshow. Vanaf het vakantiepark is het maar een uurtje rijden om het corso mee te maken.

Parken in de Provence

De vakantieparken van FranceComfort in de Provence worden op Zoover beoordeeld met gemiddeld een 8,5. Welk vakantiepark spreekt u aan?

Vallée de la Ste. Baume

Vlak voor het dorp Nans-les-Pins ligt het vakantiepark Vallée de la Ste. Baume, een prachtig resort met exclusieve uitstraling. De 34 zeer luxe vrijstaande Provençaalse villa’s hebben ruime terrassen en prachtig aangelegde tuinen. De meeste villa’s hebben een privé zwembad. Uiteraard is er overal gratis wifi.

Meer informatie over Vallée de la Ste. Baume

Villa's du Verdon

De vakantiehuizen van Villa’s du Verdon hebben een schitterend uitzicht op de bergen en zijn van alle gemakken voorzien. Zo kunt u onder andere gebruik maken van gratis wifi. Iedere woning beschikt bovendien over een royale living en ruime slaapkamers met comfortabele bedden. Uiteraard zijn de villa’s ook voorzien van de gebruikelijke gemakken zoals een vaatwasser, wasmachine en droger.

Meer informatie over Villa's du Verdon