Lac de Castillon bij Castellane

Het Lac de Castillon is het eerste stuwmeer van de rivier de Verdon en ligt in het hart van het Parc Naturel Régional du Verdon. Het meer heeft een lengte van 8 km tussen Castellane en Saint-André-les-Alpes en het is ongeveer 500 ha groot. In oppervlakte is dit het tweede grootste stuwmeer in de vallei van de Verdon, na het lac de Sainte-Croix.

Uitzichten

De uitzichten op het lac de Castillon, met azuurblauw water, verschillen erg van de omgeving. Het heeft veel weg van de bergmeren van de nabijgelegen Alpen. Vanaf de weg naast het meer heeft u een schitterend zicht op de 95 meter hoge en 200 meter brede kloof van de Verdon 

Zwemmen

In het Lac de Castillon is het toegestaan om te zwemmen. Er zijn verschillende (bewaakte) stranden waar u in de zomermaanden heerlijk kan genieten en volop kunt zonnen.

Wandelen

Zin om een mooie wandeling te maken? Rond het Lac de Castillon zijn verschillende wandelroutes die u door prachtige bossen voeren en schitterende waterpartijen laat ontdekken.

Watersport

Voor de sportievelingen is er ook genoeg te doen, o.a. kanovaren, waterfietsen, roeien of een tochtje met de motor- of zeilboot. Dit kan in Castellane, Saint-Julien-du-Verdon of in Saint-André-les-Alpes.

Terug naar het overzicht