Watersport in de Dordogne Lot

De rivieren Dordogne en Lot stromen door de regio richting de Atlantsche oceaan. Op en in de omgeving van deze rivieren is volop watersport en animatie, u kunt zwemmenkanoën, naar een waterpark of meegaan met een rondvaart.

Rondvaart

Vanuit meerdere plaatsen worden rondvaarten verzorgd over de Dordogne en Lot. Bekijk de omgeving vanaf het water. Na iedere bocht is er weer een ander landschap met kastelen, burchten en leuke dorpjes. De gids geeft onderweg uitleg zodat u allerlei leuke en leerzame details hoort over bijv. het ontstaan en de geschiedenis van een kasteel, een opmerkelijke gebeurtenis in een dorpje en over de natuur en de omgeving die u passeert.

Zwemmen

In de Dordogne en Lot kunt u heerlijk zwemmen tijdens de warme zomerdagen. Er zijn veel strandjes langs het water waar u kunt zitten of liggen om te zonnen. Voor kinderen is het redelijk veilig, aan de zijkanten is het water niet diep zodat u als ouders ook kunt relaxen. Vaak maken de kinderen hele bouwwerken van de stenen die in de rivier en aan de kant liggen. Het is verstandig om plekken uit te zoeken waar de stroming niet sterk is.

Kanovaren

Kanovaren door de prachtige natuur van Frankrijk. Een leuke activiteit met uw partner of gezin tijdens de vakantie. Laat u meevoeren met de stroming van het water richting het westen, naar de Atlantische kust. Tijdens uw tocht passeert u de mooiste dorpjes. Onderweg kunt u pauzeren en een dorpje inlopen of picknicken op een mooie plek. U komt langs rotswanden, vaart door bossen of langs wijngaarden, plekken die met de auto niet te bereiken zijn.

Waterpark

Een andere manier om van water te genieten is een bezoek aan een waterpretpark. Voor kinderen en volwassenen een leuk dagje uit. Er zijn glijbanen met allerlei verschillende hoogtes, bochten en afdalingen. Daarnaast zijn er waterspelen voor de kleine kinderen waar ze op kunnen klimmen. Op de zonneweides kunt u heerlijk liggen of zitten. Vaak zijn er ook trampolines en andere speelvoorzieningen voor de kinderen.

Parkzwembad

Het parkzwembad staat natuurlijk iedere dag tot uw beschikking. Van 's morgens vroeg tot laat in de avond kunt u genieten van een verfrissende duik in het water. Of lekker dobberen op een luchtbed, echt vakantie! Daarna opdrogen en zonnen op de ligstoelen die op de terrassen rond het zwembad staan. De kinderen spelen in een ondiep gedeelte en aan de rand van het terras staat de bar met ijs, koffie, drinken en snacks.

Recreatiemeer

Vlakbij Sarlat ligt het recreatiemeer van Tamniès. Er zijn diverse strandjes waar u kunt zitten of zonnebaden. Voor de kinderen is er een speeltuintje. In het water kunt u zwemmen of varen met een opblaasbootje of kano. Voor de kleine kinderen is er een beveiligd deel waar ze kunnen zwemmen. Op het meer ligt een groot waterkasteel waar de kinderen op kunnen klimmen en weer vanaf springen. Voor snacks en eenvoudige maaltijden kunt u terecht in het restaurant.

  

🛶 Boek uw vakantie met waterplezier 🚣