Bezienswaardigheden

In de Haute-Savoie en de Portes du Soleil zijn diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om tijdens uw vakantie in Frankrijk te bezoeken.

Meer van Genève

Het Meer van Genève ligt op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland tussen twee bergmassieven in: de Jura en de Alpen. Van alle kanten heeft u zicht op prachtige bergtoppen die bedekt zijn met bossen of sneeuw. Op het Meer van Genève zijn allerlei vormen van watersport mogelijk en rond het meer kunt u wandelen of fietsen. Langs het meer liggen mooie stadjes als Thonon-les-Bains, Évian-les-Bains en Yvoire, Genève, Lausanne en Montreux. [Meer]

Cascade du Rouget

Een van de mooiste watervallen in de Franse Alpen is de Cascade du Rouget. Deze waterval ligt bij het plaatsje Sixt-Fer-à-Cheval, vlakbij de grens met Zwitserland. Vanaf een hoogte van 90m stort het water met enorme kracht naar beneden. U kunt dit indrukwekkend natuurverschijnsel tijdens uw vakantie bekijken door te parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein en het laatste gedeelte te wandelen. Er zijn meer watervallen in de omgeving maar dit is de mooiste.

Meer van Annecy

Het Meer van Annecy behoort tot de bekendste meren van Frankrijk. Het is vanaf Abondance een stukje rijden maar zeker de moeite waard er tijdens een dag in de vakantie naartoe te gaan. Het meer ligt tussen de bergen van het Massif des Bauges. Op het meer zijn diverse watersport mogelijkheden en rond het meer zijn strandjes. Bezoek ook de mooie plaats Annecy en rijd omhoog de bergen in waar u schitterende uitzichten over het meer heeft.

Cirque du Fer-à-Cheval

Het mooiste en grootste keteldal van de Alpen is Cirque du Fer-à-Cheval in het Giffre Massief. De kliffen aan de randen van het dal zijn 500m tot 700m hoog. Over deze kliffen lopen wandelpaden zodat u onderweg prachtige uitzichten heeft over het dal en naar de andere kant op de omliggende bergen zoals de Pic de Tenneverge (2987m). Door het dal stroomt de Giffre-rivier die gevoed wordt door watervallen die van de kliffen naar beneden storten. [Meer]

☝️ Bekijk de luxe appartementen in deze omgeving ✔️