Toeristische plaatsen

Tijdens de vakantie wordt er altijd wel een dag ingepland om een mooie stad of dorp te gaan bezichtigen. In de Portes du Soleil en het omliggende gebied in Frankrijk en Zwitserland zijn deze volop aanwezig.

Yvoire

Aan de oevers van het Meer van Genève ligt Yvoire. Het is een van de “plus beaux villages de France” en als u er doorheen loopt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en u terug bent in de Middeleeuwen met de smalle straatjes en vakwerkhuizen. Er zijn volop restaurantjes met gezellige terrasjes, galeriën, souvenirshops en andere leuke winkeltjes. In Yvoire staat ook een kasteel met een eigen haventje dat onderdeel uitmaakte van de vroegere verdedigingswerken. [Meer]

Chamonix

Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc. Het is toeristische plaats met veel restaurants, terrasjes en winkeltjes die in houten chalets met prachtige bloemen zijn gevestigd. Ga met de kabelbaan omhoog en wandel op of langs de hoogste berg van Europa. U geniet van de spectaculaire uitzichten. Chamonix is niet alleen in de zomer gezellig druk, ook in de winter is het een populaire plaats en zijn er vanuit deze plaats diverse pistes te bereiken.

Évian-les-Bains

Évian-les-Bains ligt net als Yvoire aan het Meer van Genève. De naam van dit dorp is wereldberoemd vanwege het bergwatermerk Evian dat hier vandaan komt. U kunt in Évian-les-Bains gezellig winkelen en over de kade wandelen waarbij een mooi uitzicht heeft over het water. In dit dorp zijn ook warmwaterbronnen waar u kunt relaxen in de wellness. [Meer]

Thonon-les-Bains

Een van de populairste badplaatsen aan het Meer van Genève is Thonon-les-Bains. In het dorp zijn winkels, restaurants en diverse uitgaansmogelijkheden. Net als bij Évian-les-Bains is er een warmwaterbron. Vanuit Thonon kunt u diverse watersporten beoefenen als zwemmen, zeilen, roeien, surfen en rondvaarten maken. Bezienswaardigheden in het dorp zijn de Église St. Hippolyte, het Château des Comtes en Château de Ripaille.

Avoriaz

Vooral in de winter is Avoriaz een populaire wintersportplaats. Het is een van de twaalf skistations in de Portes du Soleil, net als Abondance waar FranceComfort – AlpChalets Portes du Soleil ligt. Avoriaz is een autovrij dorp. In de zomer ziet Avoriaz er heel anders uit. Dan worden vanuit dit dorp wandelingen gemaakt. U kunt met de stoeltjeslift naar Les Hautforts dat op 2464m hoogte ligt, de Pointe de Chavanette op 2216m of de Pointe de Fornet op 2298m.

Morzine

Morzine is een van de plaatsen in de Portes du Soleil waar veel toeristen komen, zowel in de zomer als de winter. Er zijn volop uitgaansgelegenheden. Morzine ligt op een kruispunt van zes dalen. In de zomer kunt u er goed wandelen en in de winter is het een populaire wintersportplaats. Als u in de buurt bent, ga dan ook naar het Lac de Montriond dat op 1049m hoogte ligt en de waterval van Ardent.

Annecy

Een van de grotere plaatsen in de regio is Annecy en ligt aan de noordzijde van het Meer van Annecy. Het is een van de mooiste plaatsen in de Alpen en de moeite waard om tijdens uw vakantie in Frankrijk te bezoeken. Vooral de middeleeuwse kern is mooi met overdekte straatjes, grachten en bruggen vol met bloeiende planten. Boven de stad ligt het Château d’Annecy, dit is een museum. Palais de l’Isle ligt in het Thioukanaal en was vroeger een gevangenis.

🚶 Ontdek de omgeving, boek nu! 📅