Cultuur en geschiedenis

In het meest zuidelijke deel van Frankrijk, het gebied tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, zijn veel resten van de geschiedenis en de cultuur te vinden. Er zijn abdijen, burchten en veel overblijfselen uit de tijd van de Katharen. Ook de wereldberoemde burcht van Carcassonne "Le Cité" ligt in het gebied. Of u nu wel of niet geïnteresseerd bent in geschiedenis, een bezoek aan dit Unesco monument mag tijdens uw vakantie niet ontbreken.

Le Cité - Carcassonne

De wereldberoemde Cité van Carcassonne is een dorp op zich met huizen, winkels, restaurants, een kerk en een burcht. Rondom zijn twee dikke muren met vele torens waarmee de burcht beschermd werd. Dit Unesco monument is een must-visit!

Lees meer

Katharen

In de 12e en 13e was de Roomse kerk vervallen tot een instituut waar geld en macht belangrijk was, ten koste van het christelijke geloof. De Katharen gingen hier tegenin en wilden terug naar het zuivere christelijke geloof. Als reactie werden ze vervolgd door de roomse kerk.

Lees meer

Rennes-le-Château

Hoe komt de pastoor van Rennes ineens aan zoveel geld? Heeft hij echt een schat gevonden? En geheimzinnige brieven? Er wordt een kerk gebouwd met raadselachtige details. Na ruim 100 jaar zijn de raadsels nog steeds niet opgelost. Dit dorp fascineert nog steeds velen.

Lees meer

Abdij Hilaire - Limoux

In Limoux ligt de Abdij St. Hilaire, een van de mooiste abdijen in de regio, met een prachtige zuilengang, muurschilderingen, gedecoreerde plafonds en kloostertuin. De monniken hebben de mousserende wijn geproduceerd: Blanquette de Limoux.

Lees meer

  

⛪ Ontdek deze indrukwekkende regio