Massief de la Ste. Baume

In de ‘Provence Verte’ ligt een indrukwekkend kalksteenmassief dat als een 14 km lange en 1100 meter hoge muur oprijst uit het landschap. Het is ook één van de belangrijkste bedevaartsoorden. 

Landschap van de Provence

De streek ligt in het hart van het Provençaalse platteland met veel bossen en af en toe onderbroken door wijngaarden. De schitterende natuur wordt in het midden onderbroken door een bergachtig gedeelte, de Ste. Baume. Een bergmassief dat uit het niets oprijst. Op en om dit massief kunnen mooie wandeltochten worden gemaakt. De bergketen beklimmen is een hele klus maar is de moeite waard. U hebt schitterende vergezichten.

Bedevaartsoord La Sainte Baume

De imponerende rotswand ontleent zijn naam aan een grot (baumo in het Provençaals) waarin de heilige Sainte Marie-Madeleine tegen het eind van haar leven een toevlucht zou hebben gezocht. De grot werd in de 13e eeuw officieel als bedevaartsoord erkend en is één van de meest bezochte bedevaartplaatsen uit de Latijnse kerkgeschiedenis.
Samen met de Sainte Victoire en de Mont Ventoux, behoort La Sainte-Baume tot de heilige bergen van de Provence.

Festiviteiten St. Maximin

Vier dagen per jaar is er eind juli feest in het bedevaartsoord Saint-Maximin-de-la-Sainte-Baume dat er vlakbij ligt.
De festiviteiten in Saint-Maximin omvatten 2 processies (donderdag en zondag), een klassiek concert in de basiliek, een aïoli rond midi en ’s avonds soupe au pistou. Elke avond is er een bal op de Place Malherbe. Daar omheen zijn tal van andere activiteiten en festiviteiten georganiseerd.

Terug naar het overzicht