De grotten van Mas d’Azil

Ten zuiden van Toulouse ligt het Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises. In dat park ligt een wereldberoemde grot: de grot van Mas d'Azil. Het is uitgehold door de rivier Arize en de enige grot in Europa waar u met de auto doorheen kan rijden. Een deel van deze grot is een indrukwekkende, natuurlijke tunnel waar een weg door loopt en waarvan de ingang een immense poort is van 51 meter hoog en 48 meter breed!

Route

Het is vanuit uw vakantiehuis richting de grotten van Mas d’Azil een prachtige autoroute. Aangekomen bij de grotten van Mas d’Azil, kunt u kiezen om ze van buiten te bezichtigen of juist een rondgang door de grotten te maken.

Voorwerpen

Le Mas-d’Azil is een klein museum met de vele voorwerpen uit de prehistorie. Het meest beroemde staat bekend onder de naam le faon aux oiseaux (ree met vogels). Maar er is meer, zoals een complete jagersuitrusting met pijlpunten, speren en harpoenen, waarmee de jagers van de magdalénien-cultuur er op uit trokken.

Grottencomplex

Behalve het stuk van de grot waar de autoweg en de rivier doorheen gaan, is er een complex van grotten waar zich in de loop van vele eeuwen van alles heeft afgespeeld. De prehistorische mens woonde daar en werd er verdreven, ook Katharen en Hugenoten vonden er een veilige schuilplaats. Dit deel van de grot is het grootste deel van het jaar te bezoeken en een bezichtiging meer dan waard.

Terug naar het overzicht