Toeristische plaatsen in de Languedoc

Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk is het altijd leuk om toeristische dorpjes te bezoeken. In de Languedoc zijn die er volop, ook in de regio van de Pyreneeën en de Middellandse zee waar het vakantiepark L'Espinet ligt. U heeft volop keus: u kunt naar dorpjes tussen de wijngaarden, aan de kust, of in de bergen of naar de authentieke dorpjes met historische bezienswaardigheden.

Collioure

Collioure wordt wel het St. Tropez van de Languedoc genoemd. Het ligt aan een baai in de Middellandse zee, vlakbij de grens met Spanje. Het authentieke dorpje heeft oude straatjes met winkeltjes, een strandje en gezellige terrasjes.

Lees meer

Carcassonne

Carcassonne is bekend van zijn enorme burcht, "La Cité". Dit Unesco monument met enorme stadsmuren en imposante torens is een dorpje op zich met huizen, restaurants, een grote kerk en een burcht waar de vorst destijds woonde. Het is een must-see tijdens uw vakantie.

Lees meer

Mirepoix

Mirepoix staat bekend om zijn bijzondere binnenstad. Het centrale plein staat rondom vol met oude vakwerkhuizen uit de 14e eeuw. Onder de huizen zijn galerijen met winkels en terrasjes. In het midden van het plein staat de eeuwenoude markthal.

Lees meer

Perpignan

Perpignan is een van de grotere steden in de omgeving en ligt bij de Middellandse Zee. Bekijk de historische gebouwen, het paleis van Majorca en de kathedraal. Ga shoppen en geniet op terrasjes. Een treintje rijdt rond zodat u de stad goed kunt bekijken.

Lees meer

Rennes-le-Château

Houd u van mysteries? Bezoek dan Rennes-le-Château, inspiratiebron voor veel boeken! De dorpspastoor die een enorm geldbedrag en mystieke perkamenten vindt. Hij laat een kerk bouwen waar een beeld van de duivel in staat.

Lees meer

Ax-les-Thermes

Ax-les-Thermes ligt in het dal van de Ariège vlakbij de grens met Spanje. Het dorp is bekend om zijn thermaalbaden en warmwaterbronnen met temperaturen tot tegen de 80 graden. Het dorp ligt middenin de bergen waar u mooie wandeltochten kunt maken. Na afloop kunt u pootje baden in de verwarmde vijvers in het dorp.

Canet-Plage

Canet Plage is een van de badplaatsen aan de kust van de Middellandse Zee. U kunt hier zwemmen, zonnen, jetskiën, zeilen en boottochten maken. Vanaf het strand loopt u het gezellige dorp in met restaurantjes en leuke winkelstraatjes.

  

📅 Boek direct en bezoek deze mooie omgeving!