Pretparken en animatieparken

In de Dordogne - Lot regio zijn diverse pretparken en animatieparken. Variërend van klein tot redelijk groot en met of zonder zwembaden en waterglijbanen. Er zijn speelmogelijkheden voor diverse leeftijden, voor de kleine kinderen en de oudere jeugd. Wilt u het rustig aan doen of zoekt u juist een uitdaging? Bekijk de mogelijkheden.

Parc Jacquou – Le Bugue

Er zijn eigenlijk drie parken in Parc Jacquou, een dierenpark, een waterpark en een attractiepark. Er zijn attracties als draaimolens, een reuzenrad en achtbanen. In het aquapark zijn zwembaden, golfslagbaden, peuterbaden, een pirateneiland en hoge en lage waterglijbanen. In het park is volop plek om te picknicken zodat u rustig kunt zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. U betaalt een bedrag en mag dan in alle drie de parken.

Via Ferrata Marqueyssac – Vezac

Langs de rots waarop de tuinen van Maquessac liggen is een Via Ferrata. Dit is een uitgezet parcours langs de steile rotswand met staalkabels, pinnen en ijzeren voetsteunen. Voordat u begint krijgt u gordels om die u vast moet maken aan de staalkabels van het parcours zodat u gezekerd bent en nooit kunt vallen. Tijdens het parcours langs de rotswand, dat 200m lang is en ca. 45 minuten duurt, heeft u prachtige uitzichten over de vallei en de rivier de Dordogne.

Parc du Bournat - Le Bugue

Beleef de wereld rond 1900 en ontdek hoe de mensen toen leefden. De dorpelingen wandelen rond in de kleding van 1900 in het dorp zoals het er vroeger uitzag. Er rijdt een oude bus en de ambachtslieden zijn druk aan het werk. Ook de kermis met draaimolen, riksja en reuzenrad zijn zoals het in 1900 was. En als herinnering gaat u op de foto in de klederdracht van 1900. Proef in het restaurant het eten uit de moestuin en het brood dat net gebakken is.

La Forêt des Ecureuils - Saint-Vincent-le-Paluel

Een boomklimparcours is populair in Frankrijk. Ook in de Dordogne – Lot regio zijn er meerdere. Het Forêt des Ecureuils bij Sarlat is een van de grootste. Voor iedere leeftijd zijn er parcoursen, ook als u hoogtevrees hebt of juist de uitdaging opzoekt. Hoog in de boomtoppen van boom naar boom lopen terwijl u vastzit aan een staalkabel, of met grote snelheid met een van de kabelbanen. Zelfs ondersteboven of door een koker van netwerk. Ga de uitdaging aan!

Parc Durandal - Rocamadour

De geschiedenis herleeft in Parc Durandal. Bezoek de shows en u gaat terug naar de tijd van de ridders. Op paarden of op de grond gaan de ridders met elkaar in gevecht, precies als vroeger. Ook zijn er stunts met de paarden waarbij de ruiters met de paarden hun kunsten laten zien. Een van de shows gaat over het magische zwaard Durandal van Ridder Roland dat hij gekregen heeft van Karel de Grote en wat nu in de muur van de kerk in Rocamadour zou steken.

Maisdoolhof – Domme en Vézac

In de Dordogne – Lot regio zijn twee grote labyrinten in een maisveld, in Domme en in Vézac. Lukt het u om bij de uitgang te komen? U kunt de zoektocht te voet of in skelters afleggen. Weet u de weg niet meer, los dan de raadsels op die u onderweg tegen komt. Ook krijgt u opdrachten die u als gezin moet oplossen. Bij de uitgang kunt u uitrusten en genieten van drinken, ijs of snacks in de bistro. Ga de uitdaging aan en maak er een leuk dagje uit van tijdens de vakantie.

  

🏡 Kom naar de Dordogne, bekijk de vakantiehuizen ✔️