Boottochten naar St Tropez

Als u op vakantie bent in de buurt van St. Tropez, dan moet u er zeker een keer naartoe gaan. Al is het alleen maar om de sfeer te proeven en met eigen ogen te bekijken wat u er altijd over hebt gehoord.

Bereikbaarheid St. Tropez

St. Tropez is uitgegroeid van een bescheiden en eenvoudig kustplaats tot een welvarende en mondaine badplaats. De vakantievilla’s die de afgelopen decennia gebouwd zijn in de heuvels getuigen van de rijkdom. De luxe bolides die op de oprit staan en in de omgeving rond rijden onderstrepen dit alleen maar.
Echter, het kan een hele klus zijn om in St. Tropez te komen. ’s Ochtends is er in het vakantieseizoen een file op weg naar St. Tropez en einde middag in de omgekeerde richting. Het openbaar vervoer is geen alternatief, dat is er nauwelijks. Een vliegveld en station ontbreken. Een goed, snel en betaalbaar alternatief dat ook nog eens erg leuk is, is om over het water er naartoe te gaan.

Veerdiensten naar St. Tropez

St. Tropez ligt aan de zuidkant van de Golfe de St. Tropez en heeft dus haar stranden op het noorden. Om die reden is de lichtspeling in het dorp zo bijzonder wat al jarenlang (en nog steeds) artiesten en kunstenaars lokt om dit vast te leggen.
Vanaf de overkant, en eigenlijk is dat een groot deel van de zuidkust van de Provence en de Côte d’Azur, zijn diverse veerdiensten die u in snelle bootjes overzetten naar de haven van St. Tropez. U vaart dan tussen de luxe jachten de haven in en wordt afgezet op de kade. U staat dan vrijwel direct in het bruisende centrum van het dorp.

Kust van de Provence

Als u een veerdienst neemt die enigszins langs de kust vaart ziet u de villa’s van de beroemdheden liggen. Het personeel van de boot kan u vaak vertellen van wie welke villa is alsook een stuk geschiedenis van de omgeving.

Een aantal veerdiensten zijn de volgende

  • Cannes en Nice (zie trans-cote-azur.com en viator.com)
  • Cavalaire-sur-mer, La Croix-Valmer en Le Lavandou (zie vedettesilesdor.fr.)
  • Fréjus en St-Raphael (zie bateauxsaintraphael.com)
  • Port-Grimaud, Ste-Maxime en Marines de Cogolin (zie bateauxverts.com en lapouncho.com)
Terug naar het overzicht