Watersport in de Languedoc

De Languedoc in Zuid-Frankrijk ligt aan de Middellandse Zee. Daar zijn volop watersportactiviteiten mogelijk. U kunt zwemmen, kanovaren, snorkelen, parasailen en boottochten maken naar andere badplaatsen aan de kust. Door de Languedoc en het departement Ariège en Aude stromen ook diverse rivieren waarop u sporten als raften en canyoning kunt beoefenen.

Zwemmen

Als het warm is tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk dan is het verfrissende water heerlijk. U kunt op veel plekken gaan zwemmen. In de Middellandse Zee bij kustplaatsen als Canet, Collioure, St. Cyprien of Argeles. In de regio van het vakantiepark zijn ook recreatiemeren en riviertjes.

Waterfiets

Met elkaar een waterfiets huren is altijd leuk. Het hele gezin gaat mee en onderweg is er volop plezier. Vaak is er een glijbaan op de waterfiets waar de kinderen vanaf gaan. U kunt de waterfiets huren bij verschillende recreatiemeren en aan de kust.

Parasailing

Parasailing, dat is genieten op grote hoogte! U staat achter op een speedboot met een parachute boven u. De boot maakt snelheid en het touw wordt afgerold zodat u steeds hoger komt. U heeft prachtige uitzichten. Voldoende adrenaline is wel nodig!

Lees meer

Stand-up-paddle

Met elkaar gaan suppen is vaak een hele happening. Voor kinderen en ouderen is het een hele kunst om in evenwicht te blijven op de smalle plank. Als dat lukt moet er ook nog gepeddeld worden om vooruit te komen. Tenslotte moet er koers gehouden worden om niet tegen elkaar aan te varen en eraf te vallen.

Raften

Met en groep in een rubberboot de snelstromende rivier afvaren. Raften is niet alleen een sport waar kracht voor nodig is. Behendigheid en samenwerking zijn minstens zo belangrijk. Op het juiste moment moet van koers veranderd worden. Dat moet met elkaar worden gedaan.

Lees meer

Windsurfen

Windsurfen is en blijft een populaire sport. Het gaat om de perfecte samenwerking tussen u, de plank, het water en de wind. Op de Middellandse Zee en op veel recreatiemeren is het mogelijk om te surfen.

Jetskiën

Voor jong en oud heeft een jetski vaak een grote aantrekkingskracht. Het geeft een heerlijk gevoel om in volle vaart over het water te gaan, de perfecte bochten te nemen en over de golven te springen. Let wel goed op de andere watersporters.

Waterskiën

Bindt u de ski's onder en laat u zich voorttrekken door een speedboot? Als u er naar kijkt lijkt het zo makkelijk, maar de praktijk is vaak anders. Ga de uitdaging aan. Leuk om tijdens uw vakantie een keer te proberen op een van de meren van Zuid-Frankrijk of langs de kust van de Languedoc.

Fliteboarding

Fliteboarden is een nieuwe vorm van watersport. Het is een surfboard dat geplaatst is op een set van ski’s dat aangedreven wordt door een propeller. Daarmee komt de plank een beetje boven het water uit terwijl u vaart. U kunt er snelheden meehalen van zo’n 40 kilometer per uur. De accu hij heeft een bereik van 25 kilometer.

Boottochten

In de omgeving van uw vakantiepark kunt u een boottocht maken over het Canal du Midi. Ook zijn er tochten over de Middellandse Zee van de ene badplaats naar een andere waar u even uitstapt en na enkele uren weer terugvaart naar uw opstapplaats.

Catamaran

Langs de kust van de Middellandse Zee kunt u tochten met een catamaran maken. Vaak worden dagtochten georganiseerd waarbij u naar verschillende badplaatsen vaart en weer terug. Onderweg wordt er gestopt in een baai waar u dan kunt zwemmen en onderweg maakt de kok eten voor u klaar.

Duiken

Ook onderwater ziet het landschap in Zuid-Frankrijk er prachtig uit. Neem tijdens uw vakantie een duik en bekijk de vissen en de planten. Neem uw eigen duikuitrusting mee of huur die ter plekke. Op veel plekken varen boten die u op de mooitse plekken brengen om te duiken.

Lees meer

Kanovaren

Deze oeroude sport wordt nog steeds met veel plezier beoefend. U zit alleen of met meerdere personen comfortabel in de kano en peddelt rustig voort over rivieren, recreatiemeren of de zee. In de omgeving van het vakantiepark zijn volop mogelijkheden om kano's te huren.

Canyoning

Een sport voor stoere mannen en vrouwen waarbij u in een groep door een kloof, een canyon gaat. Vaak stroomt er een rivier doorheen en gaat u klimmen, zwemmend, klauterend, abseilend, spingend of op welke manier dan ook door de kloof. Teamwork is een must!

Aqualand

Aan de kust bij St. Cyprien en ook noordelijker bij Leucate zijn spectaculaire waterparken. Er zijn tientallen glijbanen en speeltoestellen in allerlei vormen en maten en van verschillende hoogtes. Een deel van het park is voor jongere kinderen terwijl de oudere jeugd en volwassenen in een apart deel de meest extreme glijbanen kunnen uitproberen.

Recreatiemeer bij het park

Naast het vakantiepark ligt een recreatiemeer waar allerlei vormen van watersport mogelijk zijn: zwemmen, varen, suppen en spelen op een waterkasteel. Om het meer zijn zandstrandjes waar u kunt zitten of liggen. In de zomermaanden is de horeca open en staat er een pizzatruck.

  

⛵ Boek uw vakantie in de Languedoc 🚣🏼‍♀️