Kanoën, rafting op de Ariège en de Aude

Een geliefde sport die veel wordt beoefend is het kanovaren of raften op de rivier de Ariège en de Aude. Ontdek deze mooie streek eens vanaf het water en kom op plekken waar u normaal nooit kan komen. Neem eten en drinken mee en zoek halverwege een mooie rustplaats op. Er zijn diverse opstapplaatsen, ook in de omgeving van uw vakantiehuis.

Regels

Er is een minimumleeftijd vast gesteld waarop u alleen de Ariège en de Aude op mag. Deze leeftijdsgrens is ook afhankelijk van het seizoen van het jaar. In het voorjaar stroomt de rivier sneller dan in de zomer. Uiteraard kunnen ook vader/moeder en een kind in een kano. In de zomer is het leuk om met hele gezin te gaan en u heerlijk de rivier af te laten drijven. De enige voorwaarden zijn dat u moet kunnen zwemmen, een zwemvest en waterschoenen aan moet. En in de zomer is het verstandig om zonnebrand mee te nemen.

Parcours

U kunt kiezen voor een wild water parcours en u eventueel laten begeleiden door professionals of juist een gedeelte dat het heel rustig is en het echt recreatief kanoën is. Bekijk de diverse websites en laat u goed voorlichten zodat u het gedeelte neemt dat het best bij u past.

Voor aanmelden, zie de app

Terug naar het overzicht