Grotten in Padirac, Lacave en Lascaux

Twee grote geologische toppers in Frankrijk liggen in de omgevingvan uw vakantiehuis. Zowel Gouffre de Padirac als de grotten van Lascaux zijn spectaculair! Voor volwassenen en kinderen een hele belevenis. Zeker in de zomer worden de grotten druk bezocht.

Gouffre de Padirac

De Gouffre de Padirac bekijkt u voor een deel lopend en voor een deel met bootjes over ondergrondse meren met schitterende licht- en geluidseffecten. De bootjes worden door gondeliers met een flinke boom verplaatst. De bootjes zijn vrij nat omdat het water op allerlei plekken door het plafond druppelt, trek dus geen nette kleren aan, want die houdt u niet droog. Daarbij schommelen de bootjes behoorlijk. Dit wordt tijdens de tocht nog geaccentueerd door de gondelier die nog wel eens grappig wil doen. Dat is natuurlijk leuk en goed voor de sfeer. Het water is ongelooflijk helder en met de mooie verlichting en geluiden is het boottochtje een erg leuke ervaring.

Een gids neemt u mee naar erg mooie en vooral grote zalen. Het hoogtepunt van de excursie is een hoge zaal met een bassin met helder water dat als een spiegel oogt en de Grande Pendeloque: een zeer grote steen van maar liefst 60 meter hoog. Na een klein half uurtje bent u weer terug bij de gondels en begint de terugtocht.

Lascaux

De grotten van Lascaux hebben prehistorische wandschilderingen en andere oudheidkundige bezienswaardigheden.

Zorg dat u een vest bij u heeft want het is er niet warm. Combineer de grotten van Padirac bijv. met een bezoek aan Rocamdour en keer na een dag veel indrukken terug naar het vakantiepark om een heerlijke duik in het zwembad te nemen.

Terug naar het overzicht