Zomeractiviteiten in de Provence

De regio Provence - Côte d'Azur is de meest bekende en populairste toeristische regio van Frankrijk. De natuur is prachtig: de Middellandse Zee met de zand- of kiezelstranden en calanques. Landinwaarts is het heuvelachtig met wijngaarden, olijfgaarden en lavendelvelden. Verspreid in het landschap liggen de prachtige authentieke dorpjes waar u doorheen kunt slenteren en aan de kust de bekende badplaatsen La Ciotat, Cassis, St. Tropez en Cannes. Marseille, de hoofdstad van de regio en de marinestad Toulon zijn ook de moeite waard. Maak mooie wandelingen, lange fietstochten, enerverende boottochten en bezoek de pretparken. Aan de kust zijn vele vormen van watersport mogelijk.

Toeristische plaatsen aan de kust

Aan de kust van de Middellandse Zee liggen de gezellige badplaatsen. In het westelijke deel van de Provence ligt Marseille, de oudste stad van Frankrijk. Van daaruit in oostelijke richting zijn er de plaatsen Cassis, La Ciotat, Bandol en Sanary-sur-Mer. De gezellige Boulevards en de havens met kleurrijke bootjes zijn populair. In het meest zuidelijke deel van deze regio liggen Toulon en Hyères met de prachtige eilanden voor de kust. Verder naar het oosten, richting de baai van St. Tropez, is Le Lavandou en Bormes-les-Mimosas. Aan de baai van St. Tropez liggen St. Tropez, Port Grimaud en Ste. Maxime. Kustplaatsen die in de zomer overspoeld worden toeristen. Verder naar het oosten ligen Fréjus, Saint-Raphaël, Cannes, Antibes en Nice.

Badplaatsen in de Provence - Côte d'Azur

Saint Tropez

Het legendarische dorp Saint Tropez is bekend bij iedereen die naar de Provence gaat. Luxe jachten liggen in de haven en dure auto's rijden over de Boulevard. In de heuvels rond Saint Tropez liggen de exclusieve villa's. In het oude gedeelte van Saint Tropez  zijn de smalle straatjes, charmante pleintjes, kleine strandjes en Provençaalse marktjes. Vele kunstenaars maken en verkopen hier hun schilderijen en andere kunstwerken. In het oude centrum en winkelpassage "Passage Riva" vindt u de luxe artikelen en designmarken. Er zijn diverse monumenten als de Citadel en musea. In het Musée de l'Annonciade hangen werken van Matisse en Picasso. Neem ook zeker een "Tarte Tropézienne", het taartje dat beroemd is geworden door Brigitte Bardot. Meer informatie...

 • Luxe jachten, dure auto's
 • Shoppen in de oude stad
 • Kunstgaleriën
 • Monumenten en musea
 • Festiviteiten
 • Tarte Tropézienne
 • Diverse stranden
 • Boottochten

Wijn

De Provence is een van de oudste wijngebieden van Frankrijk. De hellingen, diverse grondsoorten en zon zijn ideaal voor de wijndruif. Er worden witte en rode wijn en rosé geproduceerd. In de regio zijn veel wijnhuizen die bezocht kunnen worden.

Lavendel

Van half juni tot eind augustus bloeit de lavendel en hebben de velden hun mooie paarse kleuren. Lavendel wordt gebruikt in parfum, badolie, geurkaarsen maar ook als een geneeskrachtige kruid. In de Provence zijn in de zomer allerlei lavendelmarkten en lavendelfeesten.

Olijven

De olijf is onlosmakelijk verbonden aan de Franse keuken. Het wordt gebruikt bij tapenades, salades, vlees of vis. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. In Frankrijk zijn meer dan 100 verschillende soorten olijven.

Toeristische plaatsen landinwaarts

In de Haute Provence ten noorden van Fréjus en Cannes, aan de Route de Napoléon, ligt Castellane, een oude vestingstad, vlakbij de Gorges du Verdon en het Lac de Castillon. Iets westelijker ligt het "dorp onder de gouden ster". Deze ster, boven de plaats Moustiers, is daar op legendarische wijze terecht gekomen. Het dorp is typisch Provençaals: lavendelgeur, pittoreske pleintjes en steegjes, terrasjes onder platanen en huizen bedekt met terracotta dakpannen. Saint Paul de Vence is een van de mooiste en meest beroemde dorpen van de Provence. Jaarlijks trekt dit schilderachtige dorp ruim 2,5 miljoen bezoekers.

Schitterende natuurgebieden in de Provence

In de Provence - Côte d'Azur is veel natuurschoon. Twee gebieden zijn erg populair en worden tijdens de vakantie vaak bezocht: de Calanques en de Gorges du Verdon.

Calanques

Tussen Marseille en Cassis, over een lengte van 20 km, zijn de bekende Calanques, ook wel Mediterrane fjorden genoemd. De baaien gaan diep het land in en de rotswanden gaan steil omhoog. Vanaf de toppen heeft u prachtige uitzichten en langs de Calanques kunt u mooie wandelingen maken. Onderaan bij het water zijn vaak kleine strandjes waar u heerlijk kunt zonnen en het water in kunt gaan. Het water is zo blauw en helder dat u de bodem goed kunt zien.
Meer informatie...

Gorges du Verdon

De bekendste kloof van Europa is de Gorges du Verdon, met als bijnaam de Grand Canyon van de Provence. Het is ook een van de grootste kloven met een lengte van 25 km en rotswanden tot 700m hoog. Het meest imposante gedeelte is tussen Moustiers St. Marie en Castellane waar het water de hoogvlakte Grand Plan de Canjuers doorsnijdt. De kloof is dan nog slechts zes meter breed. Bergbeklimmers en rafters uit de hele wereld komen naar de Gorges du Verdon om hun favoriete sport te beoefenen.
Meer informatie...

Sportieve activiteiten

Bent u sportief en houdt u ervan ook in de vakantie actief bezig te blijven? Er zijn veel mogelijkheden in de Provence:

 • wandelen, fietsen, golfen
 • paardrijden, quadrijden
 • raften, kanovaren
 • parachutespringen, bungeejumpen
 • berg beklimmen, grotten

Pretparken in de Provence - Côte d'Azur

Aqualand

Kiddypark

Marineland

Antibesland

Monaco

Het Prinsdom Monaco ligt aan de Middellandse zee en heeft alleen landsgrenzen met Frankrijk. Na het Vaticaan is het het kleinste land ter wereld. In het oudste deel ligt het Prinselijk paleis van Monaco, de kathedraal van Monaco en het Musée Océanographique. Een andere beroemde wijk in Monaco is Monte Carlo, bekend om het Monte Carlo Casino. Bekijk ook de jachthaven met daarin de jachten die vele miljoenen hebben gekost. Meer informatie...

Grasse

Grasse wordt wel gezien als de wereldhoofdstad van de parfum. De meeste parfum van Frankrijk wordt in Grasse gemaakt. De belangrijkste attractie van Grasse zijn dan ook de parfumfabrieken. Er zijn drie grote parfumfabrieken die u kunt bezoeken: Galimard, Moulinard en Fragonard. In de omgeving rond Grasse kunt u prachtige rondleiding volgen. Hier komt u alles te weten over de productie van bloemen voor de parfumindustrie. Meer informatie...

Watersport op de Middellandse Zee

Snorkelen

Parasailing

Jetskiën

Boottochten

Boek nu uw onvergetelijke vakantie ✔️