Markten in de omgeving

Een lokale Franse markt is altijd leuk om te bezoeken. Als ergens het authentieke Franse leven te zien is, dan is dat hier.

Koopwaar op de markt

Op een Franse markt wordt van alles en nog wat aangeboden. Het zijn met name de lokale producten die in de belangstelling staan: groente, fruit en allerlei vruchten. Maar ook vlees, vis en gevogelte ontbreekt niet. De vorm waarin het aangeboden wordt verschilt nogal van andere,met name Noord Europese markten. Is het daar veelal verpakt, hier ligt alles in rudimentaire vorm op de planken. In ieder geval is altijd duidelijk wat u koopt...

Ontmoetingsplek

Voor veel Fransen is de markt een wekelijks uitje. Hier ontmoet je elkaar, maak je een praatje en wissel je de nieuwtjes uit. De sfeer is ongedwongen en hartelijk.

Na afloop van de markt

Als de markt tegen het einde loopt en de onverkochte spullen ingeladen zijn, verdwijnt menig handelaar in een café of restaurant om daar de gesprekken voort te zetten. Je ziet elkaar immers maar één keer in de week!

Lokale markten

Hieronder staat een overzicht van de lokale markten in de omgeving. De lijst is niet compleet en kan mogelijk ook wijzigen. Vraag eventueel de beheerder naar de meest recente informatie. Komt u ergens in de omgeving een leuke markt tegen die genoemd is? of zijn bepaalde dagen gewijzigd? we zouden het fijn vinden als u dit aan ons doorgeeft.

  • Zondag: Nans-les-Pins, Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, Forcalqueiret, Aubagne
  • Maandag: Aubagne, Cassis
  • Dinsdag: Saint-Zacharie, Garéoult, Tourves, Aubagne, Cassis, La Ciotat
  • Woensdag: Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, Brignoles, Gémenos, Cassis
  • Donderdag: Signes, Forcalqueiret, Aubagne, Carnoux-en-Provence, La Penne-sur-Huveaune, Roquefort-la-Bédoule, Cassis
  • Vrijdag: Roquevaire, Cassis
  • Zaterdag: Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, Brignoles, La Roquebrussanne, Garéoult, Aubagne, Carnoux-en-Provence
Terug naar het overzicht