Carennac

Carennac is een klein plaatsje met nog geen 500 inwoners. Het ligt schitterend, hoog boven de rechteroever van de Dordogne aan de rand van de Haut-Quercy. Waarom deze streek zo geliefd is bij toeristen wordt direct duidelijk als u het dorp bezoekt. Het is niet voor niets een van de Franse "les plus beaux villages". Carennac heeft alles: een kasteel, een kerk, een klooster, schilderachtige straatjes en een prachtig uitzicht op de Dordogne.

Kerk en klooster

Naast het klooster is er het mooie Romaanse kerkje Saint-Pierre uit de elfde eeuw. Kijk voordat u naar binnen gaat even omhoog, want boven de deur bevindt zich een prachtig timpaan uit de twaalfde eeuw met mooie symboliek over de eindtijd.

Aangename sfeer

De huizen in Carennac zijn opgetrokken uit amberkleurig natuursteen en dat geeft het dorp een speciale, aangename sfeer. Ook het Château des Doyens is gebouwd met deze steen. Hier vindt u een museum over de omgeving.

Animatie

  • Aan de oostkant van het dorp ligt een startpunt voor een tocht met een kano en in de zomer is dit een uitstekend vermaak
  • Begin augustus is er een openluchttheater
  • Eerste zondag na 15 augustus is er een festival
  • Voor de kerst is er een kerstmarkt in het klooster
  • Er zijn veel fiets- en wandelroutes in de omgeving

Omgeving van Carennac

In de buurt van Carennac is genoeg te zien en te doen. Op nog geen tien kilometer van het dorp ligt de Gouffre du Padirac. Dat is één van de mooiste grotten van Frankrijk, waar u met een bootje op een ondergrondse rivier kan varen. Iets verder ligt het bekende bedevaartsoord Rocamadour prachtig aan de rivier de Lot.
Mooie dorpen zijn er rondom Carennac genoeg te vinden. Op een steenworp afstand liggen Autoire, Turenne en Loubressac. Iets verder naar het noorden rijden is Colloges-le-Rouge en in het westen liggen Domme en La Rogue-Gageac. Genoeg te zien dus!

Terug naar het overzicht