Wijnroutes Bergerac en Cahors

De streken rondom Bergerac en Cahors staan bekend om hun wijnen. Om u een indruk te geven zijn in beide streken wijnroutes die van het ene deelnemende wijndomein naar het andere gaat. Een mooie gelegenheid om vanuit uw vakantiehuis de omgeving te verkennen.

Wijndomeinen

Op de wijndomeinen zult u hartelijk worden ontvangen en kunt u het bedrijf bezichtigen en de wijn proeven. Uiteraard hoeft u niet de hele route te rijden maar kunt u zelf kiezen welk deel u rijdt. Op de onderstaande websites staat uitgebreide informatie over de route, de deelnemende “domains” en “chateaux”.

Startpunt wijnroutes

In Bergerac is het “Maison des vins” het centrale punt en tevens startpunt van de route. In dit mooie gebouw is in de zomermaanden altijd een wijnboer aanwezig die u laat proeven en al uw vragen zal beantwoorden.

Tips

Wist u trouwens dat u wijnflessen het best rechtop kan vervoeren? En dat het beste moment van de dag om wijn te proeven vlak voor de lunch of diner is? Behoefte aan tips om wijnvlekken te verwijderen? Het staat allemaal op de onderstaande sites.

Kijk ook op de sites naar festivals en andere feesten die gekoppeld zijn aan de wijn of druivenoogst.

TastyLot - wijntours en workshops (NL-talig)

Terug naar het overzicht