Castellane in de Provence

Castellane is een klein, gemoedelijk stadje in het departement Alpes du Haute Provence. Het ligt heel centraal langs de Route de Napoléon (N85) op een hoogte van iets meer dan 700 meter boven zeeniveau. Castellane is een oude vestingstad waarvan de geschiedenis terug gaat tot voor de Romeinse tijd. Van de oude stadsmuren is slechts de Tour Pentagonal en een klein stukje muur over.

De rots van Castellane

Boven Castellane torent een enorme rots uit van 184m hoog, waarop eeuwen geleden een kerk (Notre Dame du Roc) is gebouwd om bescherming te genieten tegen de vele vijanden in die tijd. Vanaf de 12de-eeuwse parochiekerk St-Victor onderaan de rots kunt u naar de bovenop gelegen kapel Notre-Dame-du-Roc wandelen. Deze steile klim duurt ongeveer een half uur. Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Castellane en de Gorges du Verdon.

Centrum van het dorp

Het centrum van Castellane wordt gekenmerkt door een centraal plein met grote, oude platanen. Daar omheen zijn kleine gezellige straatjes. In deze veelal prachtige middeleeuwse straatjes zijn leuke winkeltjes en gezellige terrasjes te vinden. Hierdoor doet de stad echt Provençaals aan.

Omgeving van de Verdon

De omgeving wordt gekarakteriseerd door het natuurschoon van de Verdon. Ten noordoosten van de stad vindt u het dichtstbijzijnde stuwmeer (Lac de Castillon), naar het westen toe de Gorges du Verdon. Naar het zuiden toe loopt de D4085 naar Cannes en Nice, naar het noorden toe loopt deze weg naar Digne les Bains.
Een centrale plaats in een gevarieerde, schitterende regio.

Agenda van Castellane

  • Elke woensdagochtend Provençaalse markt.
  • Elke zaterdagochtend: grote Provençaalse markt.
  • In juni: festival van de transhumance.
  • Elke donderdag om 21u in juli en augustus: openluchtbioscoop.
  • Elke dinsdagavond in juli en augustus: Nachtwinkels.
  • Elke woensdagavond in juli en augustus: Musical woensdag.
  • Elke dinsdag 10:00-12:00 vanaf 15 juni - 15 september: rondleiding door de stad.
Terug naar het overzicht