Zomeractiviteiten in de Languedoc

De Languedoc is een unieke regio in Frankrijk. Alles wat op toeristisch gebied in Frankrijk aanwezig is, is ook in de Languedoc te vinden. Het is niet voor niets een populair vakantiegebied. De natuur is prachtig: de Middellandse Zee met brede stranden en gezellige badplaatsen en de Pyreneeën waar u mooie wandelingen kunt maken. Naast de kustregio beginnen de wijngaarden en olijfgaarden, afgewisseld door de authentieke Franse dorpjes. In de regio zijn talloze kastelen met als belangrijkste het UNESCO monument "La Cité" in Carcassonne. Een dag naar een attractiepark, aquapark of dierentuin is altijd populair, net als zeilen, snorkelen, jetskiën, paardrijden of quadrijden.

Toeristische plaatsen

Watersport

Sportieve activiteiten

Cultuur en geschiedenis

Pyreneeën

Burchten en kastelen

Andorra

Streekgerechten

Wijn en wijngaarden

Perpignan

Perpignan is de hoofdstad van het departement Pyrénées-Orientales en is bekend vanwege de typerende Catalaanse sfeer. Perpignan is een aangename stad vanwege de lommerrijke boulevards met platanen, cafés, restaurantjes met tapas en het uitgaansleven. In Perpignan zijn diverse bezienswaardigheden en mogelijkheden tot animatie. Mooie gebouwen, musea, historische gebouwen, winkelcentra, restaurants, het is er allemaal. In de culinaire specialiteiten van Perpignan en omstreken zijn de Spaanse en Catalaanse invloeden zichtbaar. Een populair dessert is de “Crème Catalane”. Dit is de Catalaanse versie van de crème brûlée. Perpignan ontdekken kan op diverse manieren: in een bus met open dak, een toeristentrein, electrische scooter, de step. Meer informatie...

  • Catalaanse sfeer
  • Historische gebouwen
  • Musea
  • Paleis koning Majorca
  • Winkelcentra
  • Restaurants en terrasjes
  • Culinaire specialiteiten
  • Evenementen en festivals
  • Markten

Aquaparken

Aan de kust van de Middellandse Zee zijn diverse Aquaparken. U kunt uw kinderen geen groter plezier doen dan hier een dagje naartoe te gaan. Voor het hele gezin zijn er activiteiten. Hoge glijbanen, wildwaterbanen, banen waar u van grote hoogte en enorme snelheid naar beneden komt. In sommige gevallen wordt de adrenaline danig op de proef gesteld. Voor jongeren en tieners een enorme uitdaging!
Meer informatie...

Train jaune

Ga tijdens uw vakantie een dag naar het “Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes”, de streek ten zuiden van Quillan tegen de Spaanse grens en maak een tocht met “Le Train jaune”. De rit met deze trein is bijzonder vanwege de grote hoogteverschillen (1200m), de prachtige uitzichten en de wereldberoemde plaatsen die u onderweg tegen komt. Deze trein rijdt vanuit Villefranche de Conflent naar het zuidwesten, richting Andorra.
Meer informatie...

Canal du Midi

Het Canal du Midi is een bijzonder bouwwerk en voorzag in de behoefte om door Zuid Frankrijk een rivierverbinding te maken van de Atlantische oceaan naar de Middellandse zee. Groot probleem hierbij was een heuvelrug. Rond 1700 is begonnen met de aanleg waarbij er watertoevoer was op het hoogse punt van de heuvelrug. Om ervoor te zorgen dat er altijd water in het kanaal was zijn er bijna 100 sluizen gebouwd, soms wel 9 direct achter elkaar vanwege een hoogteverschil van 20m.
Meer informatie... 

🏄 Boek uw vakantie in de Languedoc 🌄