La Roque-Gageac in de Dordogne

La Roque-Gageac ligt aan de oever van de Dordorgne en is gebouwd tegen een steile rots. Het dorp behoort tot Les Plus Beaux Villages de France.

Roque-Gageac: schilderachtig dorp aan de Dordogne

Het karakteristieke langgerekte dorp bestaat voornamelijk uit een hoofdstraat met fraaie huizen die voor de hoge rotswand zijn gebouwd. Het heeft enkele schilderachtige straten. Ook is er een soort dorpsplein. In de middeleeuwen was het met wallen versterkt. Het was ook de buitenplaats voor de bisschoppen van Sarlat-la-Canéda.
De verticale verschillen in het dorp maakt het minder geschikt voor toeristen met een slechte conditie. U ontkomt niet aan een stevige klim bij een bezoek.

Uitzichten over de Dordogne vallei

Eenmaal boven, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de rivier en de rustige straatjes met de nodige toeristenwinkeltjes. Een beetje zijdelings van het dorp bevindt zich nog het kasteeltje la Malaterie. Neem de tijd voor een wandeling in le Roque Gageac, maar nog beter: neem de tijd voor nog een paar wandelingen meer: de omgeving is er echt naar. Bekijk bevoorbeeld het Manoir de Tarde (patriciërshuis van een vooraanstaande familie in de Dordogne) en de rivier & de omgeving - ga omhoog voor verschillende spectaculaire uitzichten.

Activiteiten rond La Roque Gageac

U kunt hier een Ballontocht boeken, de rondvaartboot over de Dordogne (Gabares Norbert) nemen, Kanovaren of een mooie stop maken in een fietstocht, bijvoorbeeld Les Eyzies - La Roque Gageac of Sarlat - La Roque Gageac (reken voor beide één dag fietsen ca 40 km met 800 meter hoogteverschil).

Terug naar het overzicht