Kano en kayak tijdens de vakantie

In de regio zijn veel mogelijkheden om te gaan kanovaren. De rivier de Lot of Dordogne, maar ook de andere rivieren, zijn schitterend en absoluut de moeite waard om eens van deze kant bekeken te worden.

Landschap Lot en Dordogne

Het landschap waar de diverse rivieren doorheen stromen is erg afwisselend. Na iedere bocht verschijnt er weer een heel ander landschap met kastelen en burchten, rotsen, stroomversnellingen en leuke dorpjes waar u even kunt stoppen. Vaar heerlijk ontspannen, op uw eigen tempo, van dorpje naar dorpje. Neem eten mee en stop onderweg op een leuk plekje af ga even een leuk dorpje in.

Parcours

Er zijn diverse soorten routes mogelijk. U kunt gewoon heen en terugvaren. Soms wordt een extra service geboden en kunt u ergens naartoe varen waar u wordt opgehaald en met een auto weer wordt terug gebracht.
Ook is het mogelijk om een speciaal parcours te varen. Routes zijn dan uitgezet. Zelfs is het mogelijk om een tocht van meerdere dagen te maken. U kunt dan tentjes en matrassen huren.

Let u wel op de moeilijkheidsgraad zodat u niet onverwacht in gedeeltes van de rivier terecht komt waar het water te snel stroomt.

Vraag bij de receptie om advies wat de beste opstapplaatsen zijn.

Terug naar het overzicht