Kust Middellandse zee in Zuid Frankrijk

De Provence en Côte d’Azur hebben een zeer gevarieerd, glooiend landschap: gekleurd door zonnebloem- en lavendelvelden, maar ook door sinaasappelbomen en palmen aan de kust. Geniet van schilderachtige dorpjes, historische steden, Romeinse overblijfselen en een prachtige kustlijn met mondaine badplaatsen. In het achterland zijn de gorges du Verdon en rijzen de toppen van de Alpen op. Avonturiers kunnen hier hun hart ophalen: mountainbiken, raften of bergbeklimmen staan hier op het programma.

Kust van de Provence

Langs de kust van de Provence Côte d’Azur van Zuid-Frankrijk vindt u een helderblauwe zee en prachtige, kilometerslange (witte) stranden (Plages) met fijn zand, keienstranden, wilde baaien en eilanden. Ga lekker zonnebaden en niets doen of genieten van een verfrissing in een van de leuke strandtenten. De Provence en de Côte d’Azur staan bekend om beroemde wijnen als Châteauneuf-du-Pape.

Actief in de vakantie

Of toch wat actiever? Flaneren, shoppen, zwemmen, golfen, een filmpje pakken, varen, musea zien, sporten, het kan allemaal. Bezoek de gezellige authentieke dorpjes en toeristische, mondaine badplaatsen als Nice, Cannes, Antibes, Fréjus, Saint Maxime en Saint Tropez
Deze streek is overal op voorbereid en is vakantiegangers graag van dienst.

Terug naar het overzicht